Search

Büro 24/7 blic intervju: Ilija Rudman

Büro 24/7 blic intervju: Ilija Rudman

U sklopu promocije novog albuma "True Colours" u galeriji bon ton

Urednik: Tina Kovačiček


Image: John Pavlish

Na ime Ilije Rudmana nećete naići na suvišnim mjestima. Već tamo gdje treba, a tada govorimo o vrhunskom zvuku koji stilski objedinjava 70-te i 80-te uz inspiraciju disca, funka i boogieja

Na njegovo ime ćete naići tamo gdje glazbena ravnodušnost nije opcija. Ilija Rudman već je cijelo desetljeće prisutan na hrvatskoj underground sceni i jedan je od najzanimljivijih hrvatskih producenata, a priznanje je stiglo i izvan granica Hrvatske. Prošle je godine gostovao u legendarnom londonskom Fabricu uz Craiga Richardsa, Cristi Cons, Raresh, a kao producentu ime mu je vezano uz svjetski poznata imena poput Random Factor, Greg Wilson, Faze Action, Chaz Jankel i mnoge druge, a od 2002. godine uspješno vodi i vlastiti label Red Music Records. Prošlog je petka u sklopu proljetnog partija galerije bon ton & Büro 24/7 portala predstavio svoj drugi album pod nazivom "True Colours". Bilo je zanimljivo čuti s koliko isključivosti, ali iznimne preciznosti i predanosti Ilija govori o svom radu, pogotovo kada smo ugodan kratki razgovor u galeriji bon ton započeli s "Što se promijenilo od 2011. godine, odnosno tvog prvijenca 'The Reveal'?" 

"Pristup cijelom radu koji čini kombinacija izgradnje novog studija u svrhu zvuka. Ideja novog albuma bila je ganjanje zvuka Quincyja Jonesa i perioda prve polovice osamdesetih te organskog i prirodnog zvuka, koji kod nas još ne postoji. Studio sam gradio dvije godine da bi postigao konačno rezultat s kojim sam zadovoljan."

Kako si se ti mijenjao kroz godine?

"Mijenjao sam se kao glazbenik, i kao čovjek. Dolaziš do trenutka kada s nečim nisi zadovoljan, nakon čega slijedi pokušaj promjene. S obzirom da ću se ovime baviti do kraja života, rast ću zajedno s tim, a sve grane; fizičke, mentalne, financijske su uključene. To je kao bavljenje nekim vrhunskim sportom."

Ilija je na glazbenoj sceni prisutan već dugih 10 godina, no priznanje je prvo moralo stići izvana. "Priznanje je stiglo u vidu poziva za nastupe od svjetskih klubova koji etabliraju sam vrh svjetske scene. Sada je i našim ljudima ovdje to interesantno, iako ova priča traje već nekih 15 godina, a ja je živim već dobrih 10. I bile su nevjerojatne. A svaki novi album mi daje kredibilitet za sljedećih još pet. Vjerujem u dugoročnost ovog posla u smislu 'ajmo se posvetiti glazbi i isključivo tome.' "

Büro 24/7 blic intervju: Ilija Rudman (фото 1)

A na pitanje s kim bi volio surađivati u budućnosti, Ilija nam je rekao: "S Morganom Geistom."

Pred Ilijom je promocija novog albuma i na svjetskoj razini, prvo odlazak u London u travnju, gdje će nastupiti s Robertom Owensom, a zatim gostovanje u Kaliforniji na ljeto te brojna gostovanja po festivalima. U lipnju također izlazi remix legendarnih Brand New Heavies, koji Ilija Rudman potpisuje u sklopu etikete Imogen.

Hvala bon ton gallery & concept storeu, mjestu gdje ćete uvijek čuti odličnu glazbu!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više