Search

Čitam, gledam, slušam: Nana Nadarević

Čitam, gledam, slušam: Nana Nadarević

Preporuke iz prve ruke

Tekst: Dina Dončević


Image: BURO. arhiva,
Amazon

Kroz našu vam rubriku, "Čitam, gledam, slušam" želimo otkriti neke sjajne opcije iz područja pop kulture, i to tako da za izravne preporuke pitamo poznate osobe čijem ukusu vjerujemo. U današnjem smo izdanju odlučili ugostiti PR menadžericu brenda MAC Cosmetics, Nanu Nadarević, koju smo zamolili da nam kaže što trenutno čita, gleda i sluša. S obzirom na trenutačnu situaciju, i da Nadarević, poput brojnih odgovornih građana, ostaje kod kuće uslijed borbe protiv širenja epidemije virusa COVID-19, njezini trenutačni favoriti usko su vezani za nedavne događaje te su pozitivni i podižu duh. "Vremena su teška, ali zato ono što upijamo kroz glazbu, književnost i TV ne mora biti. Danas dijelim prijedloge koji šire good vibes only", izjavila je. U nastavku doznajte što nam je sve preporučila!

KNJIGA

Priznajem, kada su knjige u pitanju prilično sam pristrana i često biram ženske teme i autorice. "Not That Kind of Girl" je zbirka eseja Lene Dunham koju smo svi zavoljeli kroz HBO-ov serijal "Girls". Dunham je uspješna scenaristica, producentica, režiserka i glumica, a po meni i uspješna spisateljica. Piše bez filtera te na duhovit i iskren način progovara o trenucima iz svog života s kojima će se mnoge žene poistovjetiti. Iako autorica priznaje kako knjiga ima pregršt fikcije, to nimalo ne umanjuje njezinu hrabrost da progovara o nekim izuzetno delikatnim temama. U medijima su njezini neistomišljenici (kojih ima priličan broj) podigli prašinu oko "kontroverznih" dijelova knjige, ali to je nešto s čim se velik broj spisateljica bez dlake na jeziku nažalost još uvijek mora nositi. Svakako sam fan koji se nada njezinim budućim knjigama u kojima će progovarati o temama koje me tek očekuju u životu.

Čitam, gledam, slušam: Nana Nadarević (фото 1)


FILM

Dolazim u napast predložiti neke pretenciozne filmove, jer će ovo na internetu biti dulje od COVID-19 izolacije (nadam se). Ipak, umjesto da brinem o svom imidžu, bit ću iskrena (Lena Dunham bi bila ponosna. Valjda!). Trenutačno gledam isključivo feel good filmove. Sve što trenutno tražim od filma je da me nasmije i razveseli. Predlažem svima da se bace na filmove poput Little Miss Sunshine, Bolje ne može, Beskrajan dan, Jerry Maguire, Bridget Jones, Help i slične. Ne smijem zaboraviti ni na jedan od mojih omiljenih filmova iz djetinjstva na koji sam nedavno nabasala slučajno - Mrs. Doubtfire ( u hrvatskom prijevodu, Tatica u suknji).Uživala sam gledajući Robina Williamsa. Zaista je bio genij komedije. Vjerujte mi, nakon ovakvih filmova samoizolacija će biti puno lakša.

GLAZBA

Trenutačno, zbog potresa u Zagrebu, više osluškujem, nego što slušam glazbu. Osluškujem korake susjeda iznad, vjetar i zvukove u radijatoru - mislim da je potres ostavio ozbiljne posljedice na moju psihu. Ipak, ne toliko ozbiljne da ne raspalim neke od favorita dok tijekom izolacije učim kuhati. Uši punim veselim pop, r'n'b, soul i rock melodijama. Zagrijavanje počinje s klasicima poput "Build Me Up Buttercup" od The Foundationsa, "I Heard it Through the Grapevine" Marvina Gayea ili si, pak, pustim "I Say a Little Prayer" Arethe Franklin. A vrlo brzo se prelazi na "Toxic" Britney Spears i iz memorije se vade komplicirane koreografije iz djetinjstva. Nevjerojatno je kako tijelo pamti.

To su neki od mojih prijedloga dok ovih dana #OstajemDoma. Nadam se da će pomoći i vama, meni su bolji od apaurina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više