Search

Čitam, gledam, slušam: Sara Renar

Čitam, gledam, slušam: Sara Renar

Preporuke iz prve ruke

Tekst: E.G.

Image: Zvonimir Ferina

Kroz našu vam novu rubriku, "Čitam, gledam, slušam" želimo otkriti neke sjajne opcije iz područja pop kulture, i to tako da za izravne preporuke pitamo poznate osobe čijem ukusu vjerujemo. U današnjem smo izdanju odlučili ugostiti pjevačicu Saru Renar, koju smo zamolili da nam kaže što trenutno čita, gleda i sluša. U nastavku doznajte što nam je sve preporučila!

KNJIGA

Kako sam nedavno svirala u knjižari Bulevar buks u Novom Sadu, iskoristila sam priliku da upotpunim svoju kolekciju jugoslavenskih autora, tako da trenutačno čitam "Rani jadi: za decu i osetljive" Danila Kiša, zbirku od 19 kratkih priča. Od naslova koji su me posljednje vrijeme okupirali bih izdvojila trilogiju "Medeja-Žena bomba- Europa" Ivane Sajko te "Evanđelje po Isusu" Josea Saramaga. Opus Ivane Sajko mi je česta referenca u vlastitom radu, brutalno i beskompromisno secira jezik i nešto što bismo nazvali društveno političkim i ekonomskim normativom. "Evanđelje po Isusu" s druge strane čitam kao jedan u suštini nježan roman sve samo ne nježnog starozavjetnog vremena.

Čitam, gledam, slušam: Sara Renar (фото 1)

SERIJA

Od recentne produkcije koju sam stigla pogledati svakako preporučujem HBO-ov serijal "Černobil". Prekrasna kamera, sjajni glumci i jezivi prikaz režima. Također bih preporučila RTS-ovo "Jutro će promijeniti sve" što zbog muzike, što zbog vječnog "a što sad?" pitanja s kojim se čovjek neminovno suočava u nekoj ranoj odrasloj dobi.

GLAZBA

U fazi sam rada na demo snimkama vlastitog albuma pa od glazbe u posljednje vrijeme slušam puno Talking Headse, Bon Ivera, Becka te novi album Tyler the creatora. Uz to te ponovno preslušavam diskografiju beogradsko-makedonske grupe Ti: spoj pop melodija, praktički post-rock aranžmana uz nevjerojatno pogođene  stihove o povjerenju, ranjivosti i svim apsurdima koje ljubav 21. (a i svakog drugog) stoljeća donosi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više