Traži

Evo što nam je glumac Dominic West otkrio o četvrtoj sezoni serije \"The Affair\" i svom liku Noahu Sollowayu

Evo što nam je glumac Dominic West otkrio o četvrtoj sezoni serije "The Affair" i svom liku Noahu Sollowayu

U tijeku je napeta četvrta sezona


Fotografija: PR HBO

Istodobno duboko opažajuća i intrigantno nedefinirana serija "The Affair" (Preljub) istražuje emocionalne posljedice izvanbračne veze. Noah je njujorški profesor i romanopisac u usponu sa ženom s kojom je u braku 20 godina i četvero djece. Alison je mlada konobarica i supruga iz Montauka na kraju Long Islanda koja pokušava obnoviti svoj život nakon tragedije. Provokativna drama odvija se odvojeno iz više perspektiva rabeći različito, neobjektivno pamćenje svakog lika kako bi ispričala priču.

U novoj četvrtoj sezoni, čije nastavke možete gledati putem online video streaming usluge HBO GO, gdje su dostupne i prve 3 sezone (serija se emitira i na HBO kanalu utorkom u 20.45  sati) Noah se muči s prilagodbom na novi život nakon što se preselio u Los Angeles kako bi bio bliže svojoj djeci. Pokušava doprijeti do darovitog, ali problematičnog učenika Antona dok na njega budno motri ravnateljica Janelle Wilson. Helen napokon otkriva izvor svoje anksioznosti, no odmah biva zaslijepljena novom katastrofom... Sve ovo skupa samo su neke od natuknica onoga što trenutno gledamo ili tek hoćemo, no kako bismo dobili malo bolji i konkretniji uvid donosimo intervju s engleskim glumcem Dominicom Westom koji je utjelovio lik Noaha Sollowaya kojeg u seriji ili volite ili jednostavno ne možete smisliti...

Paranoja i mentalna uznemirenost su ono što je Noaha najviše mučilo u prethodnoj sezoni, a ujedno i glavna tema koja se provlači. Kako vam je bilo tumačiti lika u toj fazi?

Dominic West: Bilo je prilično iscrpljujuće jer je bio u napetoj emocionalnoj fazi i krizi srednjih godina kako se to kaže. 

Zapravo je na kraju prošle sezone bio slomljen... je li uzrok tome bila smrt majke?

Dominic: Da, upravo to. Spoznaja da je majci zapravo pomogao da umre, poticao je na neki način u tome... Bože, sad kad malo promislim o trećoj sezoni, bilo je tu puno kompleksne filozofije i puno toga se događalo. 

Evo što nam je glumac Dominic West otkrio o četvrtoj sezoni serije "The Affair" i svom liku Noahu Sollowayu (фото 1)

Što bismo trebali zapravo uzeti s rezervom kada je u pitanju njegova perspektiva interakcije s Guntherom kojeg je utjelovio Brendan Fraser?

Dominic: Pa Gunther je zapravo bio osoba za svojevrsno "dešifriranje" Noahinih dugotrajnih psiholoških problema koje vuče iz djetinjstva. Gunther je iz njegovog rodnog grada, poznavao ga je dok je još bio dijete, a očito je ostalo jako puno neriješenih pitanja za Noaha kada je u pitanju njegovo djetinjstvo, prvenstveno vezano uz majku. U biti ne znam koji dio bismo trebali oduzeti ili dodati, i koliko u svemu tome ima istine. Sve je to dio neke sive zone serijala gdje nisi siguran što je zapravo stvarno, ili pak nije, odnosno dio je nečije patologije. 

Kako stvari stoje u četvrtoj sezoni kada govorimo o Noahinoj obitelji?

Dominic: Pa, Noah je tamo gdje je i ostao, pokušava uspostaviti ponovno odnos sa svojom djecom. Pokušava se vratiti u njihove živote i preseli se u Kaliforniju jer je Vic tamo pronašao posao. Noah se preseli kako bi im bio u blizini. Vraća se i na posao koji je oduvijek volio raditi - podučavati i predavati. Zaposli se u državnoj školi. No, situacija u kojoj se nalazi s obzirom na ono kako se stvari na tom polju odvijaju ga zapravo jako frustrira. Jako je usamljen isto tako. 

Evo što nam je glumac Dominic West otkrio o četvrtoj sezoni serije "The Affair" i svom liku Noahu Sollowayu (фото 2)

Dakle u četvrtoj sezoni nećemo viđati Juliette?

Dominic: Nećemo. Mislim da je u Francuskoj sigurna, daleko od Noahinog ludila. 

Kakvo je njegovo mentalno stanje u četvrtoj sezoni?

Dominic: Mislim da je sada puno bolje. Da ćemo to sve što je bilo tumačiti kroz prizmu da je imao krizu, jednu destruktivnu fazu i riješio se puno demona iz prošlosti... Mislim da je sad stariji, mudriji i da je iz svoje recentne prošlosti, zatvora, ubojstva i svega ostalog izvukao pouku. 

Je li zabavno tumačiti lik Noahe?

Dominic: Stvarno je! Najviše je zabavno zbog drugih glumaca koji su stvarno sjajni. Sada smo zajedno već četiri godine i jako se dobro slažemo. I imamo iza sebe jako puno zabavnih momenata. Jer realno, kada tumačiš jedan takav ozbiljan materijal, kompleksni lik, jednostavno moraš imati u cijelom tom procesu i malo humora. 

Evo što nam je glumac Dominic West otkrio o četvrtoj sezoni serije "The Affair" i svom liku Noahu Sollowayu (фото 3)

Možemo li malo popričati o Noahinom odnosu s Janelle (Sanaa Lathan), što slijedi?

Dominic: Veselim se jako tome. On predaje u državnoj školi, a Sanaa Lathan tumači Janelle koja je ravnateljica te škole, što znači da Noah počne dejtati sa svojom šeficom. Ne može si pomoći. Osim što mu je nadređena, ujedno je i majka dječaka Antona kojem je Noah u školi profesor i mentor. No, njezin sin ga baš ne doživljava, a ne doživljavaju ga baš ni vlastita djeca. No, on počinje Antona na neki način stavljati u kontekst sina, a majku kao ljubavnicu. Ne mogu reći što će se dalje zbivati, ali ono što mogu jest da je sjajno raditi s glumicom kao što je Sanaa Lathan. 

Kada se osvrnemo na početak četvrte sezone serije "The Affair", čini se kao da su Noah, Helen, Alison i Cole svatko u nekom svom životnom filmu. Jel' se i vama tako čini?

Dominic: Mislim da vam se možda to čini. Najbolje nekako serija funkcionira ipak kada smo svi zajedno povezani nečime. A činjenica je da i zapravo imamo jako puno zajedničkih scena. Noah odlazi u Kaliforniju kako bi bio blizu Helen i djece, tako da ovdje na neki način imam jako puno interakcije s njom. Onda i Alison dođe, onda pak odem na roadtrip s Coleom... Iako se možda čini kao da je svatko od likova u nekoj svojoj orbiti, svi se nekako sudaraju ipak. I mislim da su to najjači momenti serijala.

Evo što nam je glumac Dominic West otkrio o četvrtoj sezoni serije "The Affair" i svom liku Noahu Sollowayu (фото 4)

Što mislite što će fanovi voljeti u četvrtoj sezoni?

Dominic: Mislim da ima jako puno svega onoga što smo imali i dosad. Ima jako puno seksa. Osim toga, puno je drame. I onda uslijedi jedan ogromni twist koji će gledateljima biti istovremeno šokantan i uzbuđujuć. Tako da, četvrta sezona donosi nešto jako veliko i mislim da će to gledatelje prilično zabaviti.  

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar