Search

Grgo Zečić: Vrući hedonizam Manhattana

Grgo Zečić: Vrući hedonizam Manhattana

Svi žele vidjeti "Diamond Horseshoe"


Horseshoe

Manhattan ima ozbiljne prohtjeve kada je u pitanju što originalniji način uživanja u nedjeljnoj večeri. Prije otprilike dvije godine, jednu sam od svojih zimskih nedjelja proveo na čudnovatom performansu, odnosno, interaktivnom kazalištu "Sleep No More". Recept je prilično jednostavan: na ulazu svi dobiju identičnu bijelu masku i onda posve anonimno krenu u neobičnu ekspediciju. U jednom trenutku zgrabila me jedna od glumica i odvukla u kupaonu koja se nalazila iza zida u nekoj knjižnici. Tamo je u kadi punoj mlijeka ležala njena kolegica kojoj sam morao obrijati desnu nogu nakon čega me zalila mlijekom po cijelom smokingu.

Horseshoe

Da, postoji nešto mazohistički u činjenici što plaćamo prilično veliku svotu za ulaznicu kako bi se glumci i redatelji na svakojake načine poigravali s nama. Posljednja u nizu atrakcija koja privlači sve na Manhattanu koji vole vruću dozu bezobraznog hedonizma je "Diamond Horseshoe" - performans koji se smjestio u utrobi legendarnog Paramount hotela. Ne radi se ovdje o novotariji, već o oživljavanju iskustva koje se posljednji put pred publikom ukazalo prije punih 60 godina. Tada je "Diamond Horseshoe" spektaklom upravljao legendarni Billy Rose, originalni njujorški "majstor ceremonije". Njegovu je ideju u 21. stoljeću odlučio oživjeti Aby Rosen, društveni titan Manhattana s milijunima na računu, ali i što je najvažnije: naoružan izvanrednim ukusom.

I tako sam se u nedjelju navečer zaputio prema Paramountu s Tomom Guinnessom, stilistom i nećakom Daphne Guinness, njegovom suprugom Rachel Chandler, jednom od najbolje odjevenih djevojaka u New Yorku i s jedinom PR kraljicom New Yorka: Nadine Johnson. Tom, Rachel i ja zapravo nismo imali pojma što možemo očekivati dok se naša Nadine zagonetno smješkala.

Horseshoe

Horseshoe

"Diamond Horseshoe" koktel je predstave, cirkusa, glazbe, gastronomije i sve je to zapakirano u izuzetno erotičnoj atmosferi. Priča kao priča nema klasičan početak i kraj. Dok smo se stepenicama spuštali duboko ispod Times Squarea, rečeno nam je kako performansom dominira "Queen of the Night" koja svoju krunu večeras predaje kćeri. A što je zapravo slijedilo?

Dok sjedite za stolom, zgodne plesačice i plesači vas vuku i odvlače na tajna mjesta. Isti plesač će, primjerice, bez problema sjesti u krilo vaše djevojke i s njom otplesati izuzetno senzualan ples. Oni s vama pričaju, ispituju vas posve trivijalna ili pak osobna pitanja. Hrane vas i lijevaju vam šampanjac direktno u usta. Dok "kraljica" zagonetno dominira pozornicom oko koje plešu akrobati, plesači na stolove donose hranu. U golemom kavezu nalaze se pileća krilca, u drugom kavezu jastozi, dok se na posebnom stalku donosi cijelo malo prase. Svaki stol dobiva po jedno "jelo", ali je zato dozvoljena razmjena. Primjerice, možete otići s jastogom u ruci do susjednog stola kako bi ga zamijenili za recimo 1/3 malog praščića. Jede se rukama sa srebrnih tanjura, dok šampanjac, kao i ostali kokteli, teku u potocima.

Horseshoe

Akrobacije bivaju sve nevjerojatnije, glazba glasnija, a plesači provokativniji. Stol do našeg užaren je od akcije. Starija, bogata gospođa, očita pripadnica Upper East Side klike, guši se od smijeha i fotografira kako mladi, zgodni plesač doslovno skače po njenom suprugu. U to vrijeme neki klaun na pozornici šaljivo pokušava demonstrirati svoje "samoubojstvo" i dok pola publike viče "Don't do it!", druga polovica vrišti "Do it!". Ove vizualne i gurmanske bakanalije u stilu starih Rimljana ultimativni su hit na našem malom otočiću. Show traje samo šest tjedana, prostor prima svega dvjestotinjak ljudi, a prodaja ulaznica eksplodirala je već od prve večeri: otvorenje se održalo na samu Novu godinu. Većina uzvanika dolazi u besprijekornim smokinzima, dok njihove bolje polovice biraju dizajnerske komade na kojima se poslije nalaze komadići jastoga. Desert možete isključivo probati iz ruku plesača koji dolaze kako bi vas hranili fenomenalnim čokoladnim tortama. Bez sumnje nema boljeg uvoda u novi radni tjedan od "Diamond Horseshoe" iskustva.

Horseshoe

Diamond Horseshoe

Horseshoe

Diamond Horseshoe

Giovanna Battaglia

Giovanna Battaglia

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više