Search

Čitam, gledam, slušam: Iva Šulentić

Čitam, gledam, slušam: Iva Šulentić

Preporuke iz područja pop-kulture kojima vjerujemo

Tekst: E.G.


Image: Petar Santini

U našoj najnovijoj rubrici, "Čitam, gledam, slušam" odlučili smo vam donijeti preporuke za dobar film, seriju, knjigu ili glazbeni album, i to od strane osoba iz javnog života čijem ukusu vjerujemo. Iva Šulentić je bila jedna od prvih osoba koja nam je pala na pamet kad smo razmišljali koga upitati za preporuke u prvom izdanju rubrike. Ispravno smo pretpostavili da će nam otkriti neke nove i zanimljive naslove, odnosno imena, a sasvim smo sigurni da će i vas uvjeriti da poslušate nešto drugačije ili se konačno uhvatite čitanja publicistike koje ste izbjegavali. Ivine favorite provjerite u nastavku!

Knjiga

Knjiga "Enlightenment Now: The Case for Reason, Science, Humanism, and Progress" Stevena Pinkera je oda razumu, znanosti i prosvjetiteljskim vrijednostima čije plodove ubiremo zadnjih 300 godina, a na žalost,  zbog pristranosti medija i naše prirode, to nekako zaboravljamo. Koliko god je sustav pokvaren, i dalje je omogućavao nezamisliv napredak kao nikada u povijesti naše vrste. Pinker, najslavniji psiholog današnjice, bestselling autor i popularizator znanosti, sve je to potkrijepio činjenicama i izdao knjigu u pravo vrijeme. Progovara o zdravlju, nejednakostima, bogatstvu, miru, demokraciji, okolišu i mnogim drugim temama. Ako volite činjenice i znanost te želite pozitivan pogled na naš napredak do sada i viziju svijetle budućnosti, ovo je prava knjiga za vas.

Čitam, gledam, slušam: Iva Šulentić (фото 1)

Film

Ulovila sam se da u posljednje vrijeme gledam podcijenjene filmske klasike. Među njima je svakako "Peti element", a zadnji film koji sam pogledala je "Minority report", briljantna estetika i intrigantne moralne dileme, utemeljen na SF priči iz 1956. Ono što je genijalno jest da i film i priča, iako je radnja smještena u 2050-te, predviđaju niz stvari koje već imamo danas.

Glazba

Zahvalna sam što danas imamo sve moguće glazbene servise pa mogu "shuffleati" ovisno o raspoloženju. Ipak, klik mi u zadnje vrijeme češće ide na Balearic Beats And Sunshine Treats, glazbeni podcast DJ-a Pilla Jacksona i na novi album Borisa Štoka. A kad nije glazba u pitanju, slušam podcaste poput Gimlet media startup podcast i Reply All.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više