Search

Čitam, gledam, slušam: Mirela Priselac Remi

Čitam, gledam, slušam: Mirela Priselac Remi

Preporuke iz prve ruke

Tekst: E.G.


Image: Kristijan Smok

Kroz našu vam novu rubriku, "Čitam, gledam, slušam" želimo otkriti neke sjajne opcije iz područja pop kulture, i to tako da za izravne preporuke pitamo poznate osobe čijem ukusu vjerujemo. U današnjem smo izdanju odlučili ugostiti glazbenicu Mirelu Priselac, poznatiju pod nadimkom Remi, koju smo zamolili da nam kaže što trenutno čita, gleda i sluša. U nastavku doznajte što nam je sve preporučila!

Knjiga

U posljednje vrijeme više čitam poeziju nego prozu, a trenutno čitam zbirku naziva "Pesme za žive i mrtve", Milene Marković. Jedan prijatelj mi je poslao nekoliko njenih pjesama i brzo sam shvatila da ima senzibilitet koji mi totalno odgovara, tako da sam kupila nekoliko njenih naslova kad sam zadnji put bila u Beogradu. Uz to, istaknula bih i jedan uvijek aktualni naslov i naslov kojem se uvijek treba vraćati, "Umijeće ljubavi", Ericha Fromma, koja nudi jedno filozofsko-sociološku analizu međuljudskih odnosa. Nastala je 50-ih godina prošlog stoljeća, ali je i dalje vrlo aktualna, s iznimkom nekih dijelova od LGBT osoba koji su poprilično zastarjeli.

Čitam, gledam, slušam: Mirela Priselac Remi (фото 1)

Serija

Nemam previše vremena za gledanje dužih serija, ali mogu preporučiti dvije kraćeg formata; "Comedians in Cars Getting Coffee" koju vodi genijalni Jerry Seinfeld i "Huge in France", koja također dolazi iz pera jednog stand-up komičara i na jedan specifičan i humorističan način objašnjava kulturološke razlike između Europljana i Amerikanaca. I okej, religiozno pratim i jednu dužu seriju - "Game of Thrones"!

Glazba

Oduševljava me Julia Jacklin, odnosno njen posljednji album koji je nedavno objavljen i koji je apsolutno genijalan! Ako vam se tako nešto svidi, provjerite i njen bend "Phantastic Ferniture". Isto tako, osvojio me i jedan francuski izvođač, Arthur H i njegov album "Amour chien fou". Nedavno je nastupio u Beogradu i nisam ga stigla uhvatiti, ali budući da je još uvijek na turneji, nadam se da ću negdje uspjeti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više