Search

Čitam, gledam, slušam: Vid Juračić

Čitam, gledam, slušam: Vid Juračić

Preporuke iz prve ruke

Tekst: E.G.


Image: Denis Butorac,
Instagram Vid Juračić

Kroz našu vam novu rubriku, "Čitam, gledam, slušam" želimo otkriti neke sjajne opcije iz područja pop kulture, i to tako da za izravne preporuke pitamo poznate osobe čijem ukusu vjerujemo. U današnjem smo izdanju odlučili ugostiti arhitekta Vida Juračića, najpoznatijeg kao autora mega popularnog YouTube serijala "Kvart priča", kojeg smo zamolili da nam kaže što trenutno čita, gleda i sluša. U nastavku doznajte što nam je sve preporučio!

Knjiga

Zadnja knjiga koja me stvarno oduševila je roman "A man in full", autora Tom Wolfea. Roman prati nekoliko likova iz raznih dijelova društva u Atlanti 90-ih godina prošlog stoljeća; od mega uspješnog poduzetnika do mladog radnika u skladištu. Naravno, kako to često bude u takvim romanima, priče tih likova se u jednom trenutku isprepletu, i iako pretpostavljaš da će se to dogoditi apsolutno se iznenadiš kad i kako se to dogodi. Kao i sve što je Wolfe napisao, "A man in full" je prezabavno štivo; njegovi likovi odišu istinom i samim time su njihove priče i tragične i komične. Wolfe je zasigurno jedan od najboljih američkih autora, a "A man in ful" je samo još jedan dokaz toga.

Čitam, gledam, slušam: Vid Juračić (фото 1)

Film

"Memories of Murder", odnosno u originalu "Salinui chueok", redatelja Joon-ho Bonga je apsolutna filmčina i po. Što manje znate o filmu, to bolje. Vrhunski izrežiran triler s vrhunskom glumom. Često se sjetim ovog filma, i iz njega vučem inspiraciju već godinama. Jedan od onih rijetkih filmova koji je nekad smiješan, nekad stravičan.

Glazba

Jedino što slušam zadnjih mjeseci je rap i trap, a pogotovo hrvatski; KUKU$ i High5 najviše. Izdvojit ću jednu specifičnu pjesmu kojoj se vraćam svaki malo, i koju sam vjerojatno najviše slušao zadnjih godina dana; "Otrova u čaj" grupe High5. Stvarno vrhunska stvar!

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više