Search

Iznimna dvanaestogodišnjakinja koja je lansirana u holivudsku orbitu

Iznimna dvanaestogodišnjakinja koja je lansirana u holivudsku orbitu

Mlada glumica Millie Bobby Brown iz serije "Stranger Things"


Image: PR,
Netflix,
screenshot

Velike i ozbiljnije role su ju zaobilazile, neki su joj agenti čak rekli da je i iznimno zrela u negativnom kontekstu za svoje godine, a roditelji su joj doslovno bankrotirali ne bi li joj pomogli da uspije i svima u Hollywoodu pokaže i dokaže svoj glumački talent...

Iako joj je tek 12 godina, Millie Bobby Brown, poznatija i kao lik Eleven iz megapopularne znanstveno-fantastične serije "Stranger Things" apsolutno je zavladala svakim medijskim kutkom koji mnogi glumci ne uspiju postići niti za vrijeme svoje aktivne cjeloživotne karijere. Iako je tv serijal braće Duffer, točnije prva sezona premijerno prikazana tamo sredinom srpnja, ništa oko nje ne jenjava, bilo da je riječ samo isključivo o Netflixovom serijalu koji je i čuveni Spielberg amenovao i osobno proglasio projektom godine, ili o njezinim tvorcima, fantastičnoj glazbi, točnije soundtracku i tko stoji iza njega ili pak samim (mladim) glumcima koje je serijal obilježio, ali i oni njega. 

Iznimna dvanaestogodišnjakinja koja je lansirana u holivudsku orbitu (фото 1)
No, najviše pažnje nekako je privukla upravo malena Millie, koja je ne samo da je "rasturila" uprizorenjem svojeg neobičnog lika Eleven, nego je kroz niz kasnije nastalih intervjua, koji su se nanizali kao gljive nakon kiše, pokazala kako je jedno vrlo zrelo, ali još uvijek prije svega dijete, te koliko je istovremeno slatka, šarmantna, pametna, mudrica koja će vas svojom iskrenošću, neiskvarenošću, naivnošću i spontanošću u svakom pogledu osvojiti i razoružati. Da obožavanje nje skreće čak i u neko masovno ludilo govore i činjenice da su neki njezini fanovi odlučili lik koji je utjelovila, tetovirati negdje na tijelo, a neki su odlučili samo jednostavno isfurati njezin karakterističan outfit tj. kostim i u stvarnom životu, a koji nosi kao spomenuti lik Eleven, inače napuštena djevojčica s telekinetičkim moćima u serijalu.

Iznimna dvanaestogodišnjakinja koja je lansirana u holivudsku orbitu (фото 2)
Sudeći prema svemu što joj se trenutno zbiva, čini se da ova 12-godišnjakinja itekako ostvaruje svoj sve do sada nedosanjani holivudski san, no važno je napomenuti kako tu postoji i druga, bitna strana priče, žrtva njezinih roditelja, koji su doslovno dali sve od sebe ne bi li Millie doista uspjela i bila sretna. Pokazatelj je to koji potvrđuje da ništa ne ide preko noći, a to dobro zna cijela obitelj Brown koja je u nju i njezin talent iznimno vjerovala i uložila, zbog čega su u jednom trenutku i doslovno bankrotirali. 

Iznimna dvanaestogodišnjakinja koja je lansirana u holivudsku orbitu (фото 3)
"Bilo je vrlo teško. U cijelom tom periodu bilo je i puno suza” otkrila je jednom prilikom u intervjuu za Daily Mail Millie te kazala kako su njezini roditelji u tom periodu prodali sve što su imali ne bi li se svi zajedno preselili u Hollywood kako bi joj pomogli u realiziranju barem približno njezinih glumačkih snova. I iako joj se zaredalo nekoliko manjih rola, koje su bile sjajna odskočna daska za nekog njezinih godina, kao što su "Navy CIS", "Intruders", "Modern Family", "Grey’s Anatomy", čak se našla i u užem izboru za ulogu u Spielbergovom recentnom filmu "The BFG", Millie su kako ističe, cijelo vrijeme nekim čudom zaobilazile neke snažnije i konkretnije role koje si je silno priželjkivala. Stvari su u jednom trenutku otišle toliko daleko da je Melanie Greene, tadašnja casting agentica Millie Bobby Brown posudila određenu svotu novaca njezinim roditeljima kako bi im pomogla da doslovce prežive s obzirom na to da su riskirali i uložili u nju doslovno sve što su tada imali i stekli. A svi znamo kako se novac sporo prikuplja, ali vrlo brzo curi. 

Iznimna dvanaestogodišnjakinja koja je lansirana u holivudsku orbitu (фото 4)
"Moja starija sestra više se nije nakon toga željela uopće vraćati u Ameriku. Prošli smo baš kroz jedan grozan period i puno zajedno plakali, bilo nam je baš teško.” kazala je ambiciozna i simpatična Millie te nadodala kako se prošlo ljeto odlučila na neki način pomiriti sa činjenicom da dalje više nema smisla te da novca za takve holivudske avanture jednostavno više nema. Da je sve izmaklo kontroli, a nije urodilo plodom.

Vratili su se svi zajedno u Veliku Britaniju gdje su živjeli i prije, samo se tada nisu vratili u svoj dom jer ga više nisu niti imali, a novi si ni u kojem pogledu nisu mogli priuštiti. "Živjeli smo čak neko vrijeme kod moje tete svi zajedno. Bila sam naprosto očajna, nisam imala posla, uloga i činilo mi se da je to jednostavno to, kraj" ispričala je Millie za Daily Mail i o svojim najtežim trenucima, no ističe kako ni tome nije bio kraj jer joj je u tom periodu jednom prilikom jedan casting agent kazao kako je zapravo iznimno zrela i odrasla u negativnom smislu za svoje godine i da joj ne predviđa nekakav uspjeh, odnosno budućnost. Kaže kako ju je to silno rastužilo, no ono što je bilo fascinirajuće jest to što je taj isti dan kasnije imala i bila na audiciji za Netflixov serijal "Stranger Things". Nakon toga može se reći da je sve ostalo povijest!  

Iznimna dvanaestogodišnjakinja koja je lansirana u holivudsku orbitu (фото 5)
"Na toj audiciji sam se trebala rasplakati i pokazati emocije, a s obzirom na to da sam ionako bila očajna i sva jadna, to mi nekako i nije bio problem, ako me razumijete..." nastavila je svoju priču 12-godišnjakinja koja je samo par tjedana kasnije ponovno otputovala u SAD, gdje je počela sa snimanjem spomenute serije koja je doslovno promijenila život, kako njezin, tako i njezine obitelji kojoj je na neki način ostala i "dužna". 

"I tako. Ludo je ovo sve skupa. Sjedim sada u hotelu s pet zvjezdica u Los Angelesu gdje me mediji, agenti za serije i filmove bombardiraju sa svih strana. Ni u najluđem snu nisam ovo očekivala niti da će se na ovakav način i s ovim intenzitetom ikada dogoditi." ispričala je oduševljeno djevojčica za koju su mnogi rekli kako je privatno vrlo duhovita, ali itekako i dalje samo još dijete čije su noge prekrivene modricama i ožiljcima od igranja s vršnjacima. 

Iznimna dvanaestogodišnjakinja koja je lansirana u holivudsku orbitu (фото 6)
Inače, Millie je treće od četvero djece Roberta i Kelly koji su oboje trgovci nekretninama. Ima stariju sestru Page koja ima 23 godine, brata Charlieja koji ima 18, te Avu koja je najmlađi član obitelji, a ima tek četiri godine. Roditelji ističu kako je Millie oduvijek bila nekako drukčija od njihove ostale djece, jer dok bi svi oni gledali crtiće, Millie je uvijek gledala mjuzikle kao što su "Chicago", "Moulin Rouge", "Bugsy Malone" te je po cijele dane održavala improvizirane kućne nastupe. Isto tako, kažu kako je u sudjelovala u niz školskih predstava gdje je istovremeno i glumila, plesala i pjevala, a otac kaže kako su svi od samog početka znali kako u njoj leži talent koji bi se trebao aktivirati, a serija "Stranger Things" je upravo bilo to - lansiranje u holivudsku orbitu o kojoj klinci njezinih godina uglavnom mogu samo sanjati ili pak niti ne znaju da uopće postoji. 


A kako to obično biva u Hollywoodu, nakon serije, Millie su se otvorila mnoga vrata i postala je, kako se to u prenesenom smislu kaže, najtraženija "roba" u svijetu. Trenutno je sjela s braćom Duffer i s ekipom serije "Stranger Things" kako bi prošli i iščitali scenarij za drugu, najavljenu sezonu serijala u kojoj se ponovno pojavljuje, na oduševljenje svih fanova. Prije toga Mille se pojavila i u jednom glazbenom spotu, onom britanskog DJ dua Sigma u suradnji s pjevačicom Birdy za pjesmu "Find me" koji je objavljen neki dan, a mala glumica odnedavno se može pohvaliti i sa svojom drugom naslovnicom, onoj za magazin Interview za tekući broj studeni i to u rockerskoj varijanti, dok je mjesec prije krasila naslovnicu So It Goes magazina. Isto tako, dala je naslutiti da se sprema i kakva suradnja u modnim vodama i to s kućom Louis Vuitton, a to je sve skupa očigledno samo uvertira u ono što ju čeka...


I iako će mnogi sada reći kako je njezina putanja u smislu karijere preintenzivna, koja u većini ovakvih mladih slučajeva rezultira "preranim" odrastanjem i popratnim negativnim i nerijetko tragičnim spletovima okolnosti, nadamo se da će se Millie ipak uz daljnju i nužnu pratnju te podršku roditelja zadržati na pravom putu, jer sve suprotno od toga bila bi prava šteta za ovakav mladi glumački potencijal kojem se opravdano predicira uistinu blistava budućnosti. 

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više