Search

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati!

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati!

Tekst: BURO.

Svi se sjećamo trenutka kada je Jacquemus objavio knjigu “Images” i trenutka u kojem je svijet skliznuo u totalno ludilo za predivnom atmosferom i fotografijama koje su se tu našle. Tko o čemu, svi su pričali o tome, a jedan letimičan pogled na coffee table bilo koje influenserice ili influencera davao je do znanja da je ova knjiga must have komad na policama i stolčićima. Ipak, nakon dva reizdanja i pregršt narudžbi, bilo je jasno da će neko novo izdanje uskoro biti na vidiku, iako ruku na srce nismo imali predodžbu ni što će biti u pitanju ni kada.

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 1)

Tako nas je preko noći prilično iznenadila vijest da fotograf David Luraschi u suradnji s Jacquemusom objavljuje knjigu s fotografijama jedne od najlegendarnijih Jacquemusovih kampanja. Iako se vjerojatno pitate “koja od njegovih kampanja nije legendarna?!” sigurni smo da znate na što mislimo. Točno, Luraschi je the fotograf koji je fotografirao plesače Claire Tran i Paula Girarda i onu stolicu, i onu plažu i onaj suncobran. Kažemo vam, legendarno sve, i znamo da se sjećate.

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 2)
Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 3)
Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 4)

Taman u idealno vrijeme i u savršenom paru s ljetom koje je toliko pakleno da bismo svi zauvijek bili kao Claire i Paul, izlazi knjiga “Ensemble”. Ona je reprezentacija njihovog zajedničkog rada, ali i dugogodišnjeg prijateljstva u kojem se, kako kažu, razumiju gotovo pogledom kada je suradnja u pitanju. “Ensemble” je senzualna, nježna serija fotografija, onih koje smo vidjeli u kampanji i još mnogo više onih koje su nam do sada bile nepoznate, i u kojima se tijela isprepliću, susreću, i na čudesan način ih apsorbira pejzaž u kojem se nalaze. Za ovu seriju fotografija, Luraschi je i pronašao inspiraciju u samoj prirodi oblasti Camargue, zapadno od Marseillea i južno od Arlesa, gdje se nalaze uglačana vodena prostranstva, jezera slane vode, i neukroćena priroda. Ravan i izoliran, jednostavan, neukroćen, prepun flamingosa i divljih konja. Nesvakidašnji spoj, i upravo zbog toga, Luraschi je gradio seriju fotografija na ovoj divljini, istražujući individualnost, u pojedincima koji su intimni i djeluju izuzetno blisko, a ipak ostaju anonimni.

Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 5)
Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 6)
Jacquemus objavljuje novu foto knjigu koju ćemo obožavati! (фото 7)

Promocija knjige i izložba su zakazani za ovaj petak, i ako imate sreće da se nalazite u Marseilleu ili bilo gdje u Francuskoj odakle se može spustiti u Jacquemusov rodni grad, možete uživati i u zavodljivim fotografijama uživo. Nas ostalih što se tiče, otvoren je pre-order na Loose Joints studio sajtu, i poznajući brzinu kojom su prethodna izdanja nestajala, ako želite dio modne i fotografske povijesti, i vječno ljeto na svom stolčiću, valjalo bi naručiti je odmah.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više