Search

Jennifer Lawrence: \"Nikad nisam glumila u nečemu sličnom!\"

Jennifer Lawrence: "Nikad nisam glumila u nečemu sličnom!"

Intervju s poznatom glumicom

Urednik: E.G.


Image: Screenshot

Jennifer Lawrence je vrlo vjerojatno najperspektivnija glumica svoje generacije. Gotovo svaki projekt u koji je uključena postane veliki hit, a posljednji u nizu bi mogao biti film ''Passengers'' koji trenutno promovira…

Jennifer Lawrence je postigla ono što uspijeva samo rijetkima. Za svojih 26 godina života je osvojila nagradu Oscar, glumi glavne uloge u vodećim holivudskim filmovima, a za njeno se vrijeme podjednako bore i redatelji i mediji. Publika je voli jer je jednostavna i nepretenciozna, odbija pratiti sulude trendove prehrane koji joj se pokušavaju nametnuti, a ne ističe se pretjerano niti svojim ljubavnim životom. Trenutno je na svjetskoj turneji u sklopu koje promovira film ''Passengers'', u kojem glumi s Chris Prattom. Radnja prati svemirski brod na proputovanju galaksijom koje traje 120 sati, a za cilj ima prevesti 5.000 putnika koji se nalaze u posebnom ''zamrznutom'' stanju zbog kojeg ne stare. Međutim, na brodu dolazi do kvara i mehaničar Jim (Pratt) se budi, a za sobom povlači i putnicu Auroru (Lawrence) koja će mu praviti društvo. Tim povodom Jennifer Lawrence je za australski Büro 24/7  dala ekskluzivni intervju u kojem objašnjava kako je bilo raditi sa Chrisom Prattom, koliko je ovakav projekt zahtjevan, ali i kako će provesti praznike.

Jennifer Lawrence: "Nikad nisam glumila u nečemu sličnom!" (фото 1)

''Passengers'' je ambiciozan film koji se počinje prikazivati tijekom praznika. Hoćeš li s nestrpljenjem pratiti koliko će ga ljudi odmah htjeti pogledati?

Božić ću provesti s nećacima u Kentuckyju, tako da  je film zadnja stvar o kojoj ću misliti, iako ga jako volim i ponosim se njime. S veseljem ću naknadno pogledati kako je prošao u kinima, ali Božić je vrijeme u kojem se pije... I svađa s majkom!

Kako bi opisala svoj lik, Auroru?

Sviđa mi se što je neovisna, spisateljica je i vrlo je ambiciozna. Želi biti među prvim osobama koje će putovati na novi planet kako bi mogla pisati o tome. Njena je ambicija ujedno njena najveća mana i vrlina, budući da je u stalnoj potrazi za vanjskim priznanjem i uspjehom.

Kako si se pripremala za ulogu?

Uvijek pokušavam maksimalno shvatiti um likova koje tumačim i zamišljati kako bih se sama ponašala da se nađem u situacijama u kojima se oni nalaze. No, u ovom je slučaju to bilo malo teže, budući da ne znam nikoga tko se našao u sličnoj situaciji.

Što te privuklo ovom filmu?

Zaintrigiralo me što govori o čovječanstvu i našoj želji za daljnjim otkrivanjem i istraživanjem, no ne zanemaruje niti osobne komponente, pa tako govori i o međuljudskim odnosima koji su važni za priču. Ono što me posebno veselilo jest to što se radi o potpuno originalnoj priči, a filmskom je studiju vrlo teško napraviti film ove veličine kad nikada prije nije rađeno ništa slično. Ne bazira se ni na kakvim prijašnjim predlošcima, a to se danas teško nalazi. Mislim da će svi koji pogledaju film imati vrlo različita mišljenja.

Jennifer Lawrence: "Nikad nisam glumila u nečemu sličnom!" (фото 2)

Jesi li prije ovog filma poznavala Chrisa Pratta i jesi li se bojala da će doći do nekakve ''kemije'' među vama, budući da ste jako puno vremena provodili zajedno?

Ne. Upoznali smo se kad smo počeli raditi na ovom filmu. Uvijek sam htjela raditi s njim i možda sam se trebala pribojavati te ''kemije'', ali nisam. Chris mi se uvijek činio tako dragim i smiješnim i veselila sam se raditi s njim. Tempo snimanja je bio izrazito naporan i nismo vidjeli mnogo danjeg svjetla, a Chris je sve to učinio lakšim. Jako je pozitivna osoba koja vam u trenu popravi raspoloženje i koja će vas uvijek nasmijati.

Što vam je pomagalo u podizanju raspoloženja na kraju teškog radnog dana?

Radili smo po 18 sati dnevno, no zbog Chrisa se sve činilo ljepšim. Bilo je jako zabavno. On je odličan glumac i sve se odvijalo bez ikakvih poteškoća. Kad redatelj kaže da se kreće snimati, on postaje druga osoba i nemoguće ga je prepoznati, tako da mi je bilo vrlo lako što se tiče same glume, zaista mi je pomogao. Inače se na setu dosta brinem, no on je bio toliko zabavan da me uspio opustiti i mislim da je na kraju sve ispalo odlično.

Što misliš o ideji o putovanju svemirom? Govori se o putovanjima na Mars. Bi li se ti ikad odlučila na takvo što?

Volim istraživati, no ideja o putovanju na Mars mi nije primamljiva. Čula sam da je vrijeme grozno, vruće i vjetrovito. Ne, mislim da se to neće dogoditi. (smijeh)

Je li bilo zastrašujuće biti dijelom toliko velikog seta i glumiti tolike scene bestežinskog stanja?

Bilo je zahtjevno glumiti takve scene, budući da osjetite težinu vlastitog tijela i posebnog odijela. To je nešto što nikada prije nisam radila. Uloga u filmu ''Hunger Games'' je također bila fizički izazovna, no ovdje se radilo o drugoj razini. Nikad nisam bila na setu ove veličine niti vidjela sličnu tehnologiju. Nevjerojatno.

Koja je bila najzanimljivija ili najstrašnija scena koju si morala snimiti u ovom filmu?

Radi se o sceni u bazenu u kojoj lik kojeg tumačim, Auroru, pliva i nešto odjednom pođe po zlu. Doslovno sam ostala bez daha. Bilo je i uzbudljivo i zastrašujuće, nisam imala pojma kako će to na kraju snimiti. To je definitivno bila i najhladnija scena koju sam ikada snimala. No, kad sam gledala tu scenu na velikom ekranu, činila mi se kao nešto najbolje što sam ikada vidjela, jako je cool. Snimali smo je tjedan ili dva, a cijelo sam vrijeme provodila u bazenu, no na kraju je ispalo odlično. Nikada prije nisam radila ništa takvo.

Jennifer Lawrence: "Nikad nisam glumila u nečemu sličnom!" (фото 3)

Kako podnosiš emotivno zahtjevne scene, imaš li neki posebni način pripreme?

Nikad nisam uzimala lekcije iz glume, iako bi možda bilo bolje da jesam (smijeh), ali u svakom slučaju pokušavam razmišljati o onome o čemu bi ti likovi mogli razmišljati, a takve ti misli promijene način na koji govoriš te facijalnu ekspresiju. U ekstremnim slučajevima samo pokušavam imati empatije prema likovima koje tumačim i maksimalno se otvoriti prema tom iskustvu.

Kad bi krenula na dugo putovanje svemirom, što bi ponijela sa sobom?

Svog psića, Pippy, iako mislim da ona ne bi bila oduševljena.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više