Search

Kako provesti kišni vikend u Zagrebu?

Kako provesti kišni vikend u Zagrebu?

Vikend u Zagrebu ispunjen kulturnim događanjima


Image: PR / ZKM / SCENA TRAVNO

Iako je jesen došla i s njom kišno vrijeme, kultura u Zagrebu diše punim plućima. Otkrivamo vam tri načina kako pobjeći od dosade na kulturan način...

U subotu, 26. rujna, cijeli će se grad pretvoriti u umjetničku galeriju u sklopu projekta "Bijela noć". Posvećena suvremenoj umjetnosti i pokrenuta u Parizu još 2002. godine "Bijela noć poziva" sve građane na besplatno putovanje i otkrivanje neočekivanih mjesta prepuštenih mašti hrvatskih i inozemnih umjetnika. Umjetnici vas pozivaju u drugačiju šetnju Zagrebom koja će trajati od 16 sati do 4 sata ujutro. 

Kako provesti kišni vikend u Zagrebu? (фото 1)

Iako nas očekuje kišni vikend, ovakav koncept je idealna prilika da zaboravite na ružno vrijeme i subotu začinite potpuno drugačijom šetnjom kroz metropolu. Svi oni koji su željni nečeg novog, vole street art i obožavaju Zagreb ovdje mogu pronaći program "Bijele noći" te se dobro pripremiti za potpuno drugačije otkrivanje ljepota svoga grada.

Kako provesti kišni vikend u Zagrebu? (фото 2)

A za sve one koji ipak ne vole kišu i žele biti na toplom, razveselit će vijest da još uvijek traje Festival svjetskog kazališta u Zagrebu. Posljednja predstava održat će se u kazalištu Scena Travno 27. rujna pod nazivom "Moja žena se naljutila". Ovo je predstava koja govori o suvremenom načinu života te koliko su se neke vrijednosti potpuno iskrivile.

Kako provesti kišni vikend u Zagrebu? (фото 3)

Tema je moć fotografije u suvremenom društvu, a glavni likovi na šaljiv način objašnjavaju kako je tehnologija nad čovjekom uzela maha do te mjere da se mnogi parovi razilaze iz čiste, mogli bismo reći, gluposti. Predstava Teatra NO99 iz Estonije, koji često hvale zbog njihova zanimljivog spoja klasične glume i duha današnjeg vremena, uljepšat će vam nedjeljnu večer. Zaokružite ovaj vikend odličnom predstavom i počastite se dozom smijeha za ugodan početak novog radnog tjedna. Predstava počinje u 20 sati, a ovdje možete rezervirati svoje ulaznice.

Kako provesti kišni vikend u Zagrebu? (фото 4)

Iako ćete vjerojatno poželjeti vikend provesti ispod dekice, uz čaj i dobar film, Zagrebačko kazalište mladih poziva vas na predstavu "Drakula" koja će možda unijeti sasvim drugačije emocije u vikend kolotečinu. Strah jest barijera slobodi, prostituiranje straha sladak je bijeg od slobode, a predstava "Drakula" pokazat će vam ulaz u neljudsko. Predstava koja bi vas mogla prodrmati, natjerati na razmišljanje pa čak i na momente naljutiti.

Kako provesti kišni vikend u Zagrebu? (фото 5)Predstavu možete pogledati 26. i 27. rujna u 20 sati. Karata ima još, a vjerujemo i onih koji su željni dinamike i dobre predstave. Koji god od ponuđenih sadržaja izaberete ili možda čak kombinirate zasigurno ćete se zabaviti i zaboraviti na ovu prvu jesensku kišu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više