Search

Koliko ste “cheugy” i znate li uopće što to znači?

Koliko ste “cheugy” i znate li uopće što to znači?

Tekst: BURO.


ŠtO je "cheugy"?

Do sada ste već vjerojatno čuli za termin "cheugy". Gaby Rasson tvrdi da je skovala ovaj termin i počela ga koristiti da bi opisala ljude koji su "malo ispali iz trendova". Rasson je jučer objavila da prodaje "cheugy" kao NFT i tvitnula: "Odlučila sam da napravim najchaugastiju stvar moguću i napravim NFT od riječi "cheugy" Počnite s aukcijom!"

Početkom svibnja pojavio se tekst "What Is ‘Cheugy’? You Know It When You See It", u kojem je The New York Times zagrebao u ovu temu. Od tada je termin postao viralan. Urban Dictionary tvrdi da se "cheugy" koristi da "opiše nekoga tko nije u trendu ili tko se previše trudi da ih poprati", a Instagram @cheuglife definira "cheug" kao: "Osobu koja prati trendove koji su prošli, vodeći se onim što je bilo popularno kad je bila u srednjoj školi".

U suštini, "cheugy" se odnosi na određenu estetiku koja je "gotovo basic", ali ne u potpunosti. To je najekspresivnije objašnjenje za sve stvari koje su toliko mainstream da su postale basic, ali ne toliko kul da bi ih pratili ili nosili svi. Na primjer: Gucci remen s duplim ‘G’, Live Laugh Love dekor, "Life’s a beach" Instagram captioni, Uggsice, #girlboss natpisi (najčešće na šalicama), i naklonost ka jeseni (zbog ukusa bundeve na sve strane prije nego zbog magle i prirode koja odlazi na pauzu). Ostala obilježja "cheug" termina su proizvoljnija kao minion memovi, udati se mlad i ... lazanje. Biti ne-cheugy znači ne brinuti što drugi ljudi misle, kupovati second-hand, praviti nešto ručno, nositi Levi’s i Birkenstock.

U godini u kojoj Gen Z kritzira sve od emotikona koji plače od smijeha do skinny traperica, "cheugy" će se vjerojatno uskoro početi upotrebljavati kao strelica upućena nekim milenijal ženama. Ovaj termin ne samo što može uvrijediti neke 30+ žene, nego kritičari kažu da podržava internaliziranu mizoginiju i klasizam, i stvara još jedan nepravedni standard prema kojem će se žene procjenjivati i vrednovati. Definicija Urban Dictionaryja tvrdi da je termin "cheugy" iskovan od strane mladih žena, ali je zanimljivo da, kada sam pitala dvije djevojke - jednu od 15 godina jednu od 23, što misle da je "cheugy", nitko nije znao što ova riječ znači. Kada sam pitala druge dvije, jednu od 27 i jednu od 35 godina, znale su što je u pitanju i rekle da je opterećenost "cheugy" milenijalska fiksacija.

Njegovi tvorci tvrde da se može primijeniti na bilo koju generaciju i bilo koji spol, i argumentiraju da konotacije nisu sasvim negativne. Zapravo, dosta njih se također identificira kao pomalo "cheugy", i kažu da to nije binarno "ili jesi ili nisi" stanje. Otvoreno je za interpretacije i očigledno se ne odnosi na nečiji cjelokupan izgled ili identitet. Ukratko, "cheugy" je u oku promatrača i pomalo je neobjašnjivo kao kad za nekoga kažeš da je "cool" ili "ne-cool".

Ipak, ovdje ste u potrazi za odgovorima, i evo konačni kviz, napisan od strane milenijalke koja je upravo shvatila da je pravljenje "koliko ste cheugy" kviza vjerojatno vrhunac "cheuginessa". Sretno!

KOLIKO STE "CHEUGY"? KVIZ

Vaš omiljena ugly-cool obuća je

A Uggsice

B Crocsice

C Birkenstoks

Završite rečenicu: Najvažnija stvar u životu je…

A Živjeti

B Smijati se

C Voljeti (šalim se, ništa od ovoga)

Jeste li ikada imali Gucci remen s dva G?

A Da

B Ne, ali sam uvijek željela

C U principu samo nosim vintage remenje, ili uzmem konop koji nađem u kući

Znate li napraviti lazanje?

A Naravno!!

B Da, ali uvijek prekuham crveni umak

C Što su lazanje?

Nosite li Levi’s?

A Samo skinny

B Kupila sam nove prije par mjeseci

C Samo vintage Levi’s

Jeste li ikada iskoristili izraz: “Osjećam se kao da imam 22 godine”?

A Na svakom rođendanu prijatelja

B Samo u pjesmi

C Još uvijek nemam 22 godine

Jeste li ikada stavili caption na Instagram: “Life is a beach”, “Friyay” ili “this one”

A Da

B Vjerojatno

C Čak ni ironično

Što mislite od sagi “Twilight”?

A Tim Edward i/ili Jacob?

B Mrzim što volim ove filmove, ali da

C Veza Edwarda i Belle je u najmanju ruku problematična

Biste li se vjenčali s 20 godina?

A Ako pronađem srodnu dušu da

B Vjerovatno ne

C Ne planiram se udavati

Omiljeno godišnje doba?

A Jesen, tko ne “pada” na lišće koje krcka i bundevu?

B Ljeto i/ili zima

C Travanj je najsuroviji mjesec, ali je proljeće super

Je li ovaj test “cheugy”?

A Ne! Zabavan je!

B Možda?

C as fuck

Najviše A odgovora

Čestitamo! Vi ste kompletno formirano chauge. Ne zanima vas TikTok i pišete nevjerojatne Insta captione. Okupite ekipu, napravite lazanje i spremite se. Jesen se približava. 

Najviše B odgovora

Vi ste pravi milenijalac s cheugy tendecijama. Dobre vijesti su da nikoga ne zanima jeste li cheugy koliko vas, tako da zaboravite na to. Uvalite se u fotelju, pustite "Twilight" sagu i uživajte.

Najviše C odgovora

Toliko ste ne-cheugy da niti znate niti vas zanima šta to znači. Zapravo, izgubili smo vas kod pitanja o lazanjama.  

Ovaj tekst je prvi put objavljen na buro247.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više