Search

Lokacije iz omiljenih glazbenih spotova koje možete posjetiti

Lokacije iz omiljenih glazbenih spotova koje možete posjetiti

Tekst: BURO.


Dobra muzika se prepoznaje po mogućnosti da nas odvede na neko mjesto u kojem se trenutno ne nalazimo. Na chill plažu gdje svira reggae i lagano se njišemo u ritmu vjetra i muzike, na najbolji tulum koji je moguće zamisliti dok snopovi svjetla presijecaju zrak i svi se bore za svoje mjesto na podiju, ili u kasno ljeto kada vozimo kadilak u sumrak. Još bolja muzika ima i spot koji nam omogući da u te tri, četiri minute budemo u nekom drugom prostoru i vremenu, bilo zato što je sve glamurozno, ili na luđački egzotičnim destinacijama, ili je pak potpuno nestvarno. Što god da je opcija, spotovi nude bijeg od svakodnevice, a izdvojili smo nekoliko videa na čije lokacije je zaista moguće pobjeći (kad se ukaže prilika, razumije se). Ovi spotovi su snimani na mjestima koja su turistička, ili jednostavno otvorena za sve, i ako pišete svoju “travel to” listu možda i ove sad već kultne lokacije na njoj pronađu svoje mjesto.

“WHITE DRESS”, LANA DEL REY

Lokacije iz omiljenih glazbenih spotova koje možete posjetiti (фото 1)

Prvi spot za pjesmu s najnovijeg albuma “Chemtrails Over the Country Club” Lana del Rey je snimila u Hicksville Trailer Palace, u Joshua Tree, Kalifornija. Kali vibe kakav i zamišljamo i prostor na koji je moguće doći svojim kamperom ili iznajmiti neku od ponuđenih kamp-kućica. Također i mjesto koje ima bazen sa slanom vodom, prostor za džuboks i plesanje, prostor za zajedničko kuhanje i koje s pravom nosi naziv “najkul mjesto u pustinji”. Tu je i još jedan veliki plus: Joshua Tree je poznata lokacija za sve ljubitelje zvijezda i njihovog promatranja. Tijekom toplih večeri, kada je nebo čisto, sve što postoji u okolini su pustinja i zvijezde. Magično.

“WORK”, RIHANNA (FEAT. DRAKE)

Lokacije iz omiljenih glazbenih spotova koje možete posjetiti (фото 2)

Irie raj. Mjesto na kojem vladaju reggae, mir i prijateljstvo, doduše i dobra klopa i martini ponedjeljci u doba kada su dani bili normalni. Upravo takvo je mjesto na kojem su Rihanna i Drake snimili hit pjesmu “Work”. OK, ako vas put nanese na ovu stranu i svratite u the Real Jerk restoran u Torontu, teško da ćete moći ostati cijelu noć na takvom tulumu kakav je u spotu, pošto mjesto u stvarnom životu nije toliko party koliko za laganija druženja, ali ćete sasvim sigurno prepoznati dijelove scenografije i uživati u sjajnoj hrani po kojoj su poznati.

“BLANK SPACE”, TAYLOR SWIFT

Lokacije iz omiljenih glazbenih spotova koje možete posjetiti (фото 3)

Oheka dvorac u Huntingtonu u državi New York postoji već duže od jednog stoljeća, kada ga je podigao bogati financijer i filantrop Otto Hermann Kahn. Od tada je promijenio mnogo vlasnika ali su povjesničari umjetnosti, arhitekti i istraživači, tijekom čitavog tog perioda radili zajedno u cilju održavanja njegove autentičnosti. Pored toga što je korišten kao lokacija za snimanje spota za pjesmu “Blank Space”, Oheka ima dugu reputaciju u svijetu kada je riječ o prestižnim događanjima, vjenčanja poznatih osoba ali i generalno snimanjima spotova, filmova, serija, od klasika kao što je “Građanin Kane” do ostvarenja poput serije “Nasljednici”.

“WANNABE”, SPICE GIRLS

Lokacije iz omiljenih glazbenih spotova koje možete posjetiti (фото 4)

Vjerojatno ne postoji nitko tko nije zamišljao kako u maniru Spajsica prolazi kroz luksuzni hotel i pravi kaos, spušta se niz stepenice i pleše na istim. Te stepenice i jesu jedna od kultnih lokacija spotova, i ona koja pripada St. Pancras Renaissance Hotelu u Londonu. Tako otmjeno mjesto je možda teško povezati kao lokaciju spota za jednu od najlegendarnijih pop pjesma, ali ono to jest. I utješno je to što ne morate odsjesti u hotelu da biste se prošetali predvorjem i pronašli poznatu lokaciju.

“SPIRIT”, BEYONCÉ

Lokacije iz omiljenih glazbenih spotova koje možete posjetiti (фото 5)

Veliki kanjon iliti kanjon rijeke Colorado je toliko fascinantan da je neslužbeno svjetsko čudo. Upravo tu, na Havasu vodopadu je snimljen dio spota za pjesmu “Spirit” za film “Kralj lavova”. Dakle, svi oni kadrovi s predivnom tirkiznom vodom i slapovima pripadaju Arizoni i moguće je doći na to magično mjesto. Svakako, ovih dana pandemija to onemogućava ali u nekoj, nadamo se bliskoj mogućnosti, bit će moguće uživati u ljepoti Havasua, a onda pješke do Velikog kanjona.

“G.U.Y.”, LADY GAGA

Lokacije iz omiljenih glazbenih spotova koje možete posjetiti (фото 6)

Ako postoji nešto što je više camp od Versace vile u Miamiju onda je to sasvim sigurno dvorac Hearst u San Simeonu u Kaliforniji. Povijest Hearst dvorca počinje 1865. godine kada je George Hearst, bogati američki financijer i novinski magnat koji je osnovao izdavačku kuću Hearst i bio inspiracija za film "Građanin Kane", kupio ovu zemlju. Zajedno s Juliom Morgan (prvom arhitekticom u Kaliforniji i prvom Amerikankom koja je vodila svoj biro) napravio je La Cuesta Encantada—iliti “začarano brdo”. Dvorac broji 165 soba i gotovo 50 hektara koje pokrivaju vrtovi, terase, bazeni, šetališta. Posjetiti ovu lokaciju znači obići nevjerojatnu kolekciju umjetnosti, naučiti nešto od Juliji Morgan budući da postoji čitava tura posvećena njoj, i generalno uživati u komadiću raskoši i na mjestu gdje je Lady Gaga snimala spot “G.U.Y.” i koje je bilo inspiracija za legendarni Wellsov Xanadu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više