Search

Odgovori Stipana Tadića stigli su u obliku ilustracija!

Odgovori Stipana Tadića stigli su u obliku ilustracija!

Büro 24/7 snapshot intervju #3


Image: Stipan Tadić

Intervju s akademskim slikarom, ilustratorom, strip crtačem i muralistom Stipanom Tadićem treći je u nizu serije snapshot intervjua, koje ćete imati prilike čitati/gledati na Büro 24/7. Naime, mladi ilustratori odgovaraju na pitanja na njima najprirodniji način - ilustracijom...

Akademski slikar, ilustrator, strip crtač i muralist, Stipan Tadić je ime koje ste na hrvatskoj umjetničkoj sceni teško mogli izbjeći zadnjih godina. Jedan od osnivača i organizatora izložbe AntiSalon, dobitnik je raznih nagrada (na Salonu mladih 2010. i najbolji mladi umjetnik HDLU-a 2014.) te sudionik na umjetničkim rezidencijama u St. Petersburgu, Parizu, Abu Dhabiju i Belgiji. Oslikao je zidove u Dugavama u sklopu MUU festivala, Opuzenu (Zen Opuzen festival), Vodnjanu, Savici (Savica Cvjeta) i na Rebru (CreArt). Također je i autor jednog od najvećih murala u Hrvatskoj na Konzumovom skladištu u Vrbanima.

2010. započinje svoju Facebook stranicu Drawing me Drawings gdje dokumentira svoj život i dogodovštine kroz ilustracije. Kako sam kaže: "Malo su mi dosadili ti crteži jer sam vidio da je dosta ljudi krenulo raditi slične stvari, ali nekako se sada to opet sve raščistilo pa mi opet postaju zanimljivi." Njegova zadnja izložba "Motivi iz okolice" održana je početkom veljače ove godine, a trenutno radi na platnima koja ćemo moći najesen gledati u Laubi.

 

Ja sam momak koji...

Odgovori Stipana Tadića stigli su u obliku ilustracija! (фото 1)

Ne mogu zamisliti svoj život bez...


Odgovori Stipana Tadića stigli su u obliku ilustracija! (фото 2)

Da mogu zaželjeti samo jednu želju...

Odgovori Stipana Tadića stigli su u obliku ilustracija! (фото 3)

Najluđa stvar koju sam napravio je...

 

Odgovori Stipana Tadića stigli su u obliku ilustracija! (фото 4)

 

Nikada neću odustati od...

Odgovori Stipana Tadića stigli su u obliku ilustracija! (фото 5)

Autor: Lana Petrak

Related articles

Buro 24/7 Selection

više