Search

Osječki grafiti i natpisi dobili su posve novu funkciju i to u obliku jednog cool projekta

Osječki grafiti i natpisi dobili su posve novu funkciju i to u obliku jednog cool projekta

Osijek Postcards


Image: PR

U pitanju je poduzetnička ideja fotografa Tomislava Marcijuša, koji je upečatljive natpise i poruke na osječkim fasadama fotografirao, uokvirio i iz toga napravio jedan cool projekt koji se mnogima jako dopao i izvan Hrvatske...

"Nisi pazio", "Možeš", "Pogodi tko pored tebe vječno ostaje", "Niš ne moramo",  "No woman, no cry", "Ovo je moje", "Da se opet rodim... 10. 9. ‘17.", "A gdje je ljubav? V. D." ili "Zapalit ću pola grada"... samo su neki od natpisa s osječkih fasada koje je svojim objektivom zabilježio fotograf Tomislav Marcijuš, inače autor poznatog fotoprojekta "Osijek Postcards" koji je započeo raditi još 2015. Kao fotograf je kaže često bilježio trenutke na osječkim ulicama na koje mnogi prolaznici uopće nisu obraćali pažnju. Ističe i kako je uvijek imao osjećaj da zidovi govore puno više nego ljudi, a ovaj njegov najnoviji poduzetnički pothvat učinio je to da upravo svima pokaže i koliko u to vjeruje.

Naime, poruke koje su anonimci sprejem ispisali na osječkim fasadama, on je redovito fotografirao, uokvirio i od toga napravio vlastiti posao koji se mnogima po lansiranju projekta instantno svidio, i to ne samo lokalno, nego i regionalno, ali i globalno. Kaže kako su i građani odlično reagirali na to sve skupa, a da su ubrzo shvatili i da to može biti totalno fora poklon za nekoga. Otkrio je i kako su mu se javili mnogi koji su poruke i napisali, a najpopularniji i najtraženiji natpisi trenutno su "Možeš", "Pogodi tko pored tebe vječno ostaje" i "Niš ne moramo". Pa, ako vam se svidio Tomislavov rad, više o njemu i svemu spomenutom možete pronaći na njegovom Facebooku ili Instagramu. Nama je ovo što radi totalno cool! 

Osječki grafiti i natpisi dobili su posve novu funkciju i to u obliku jednog cool projekta (фото 1)

Osječki grafiti i natpisi dobili su posve novu funkciju i to u obliku jednog cool projekta (фото 2)

Osječki grafiti i natpisi dobili su posve novu funkciju i to u obliku jednog cool projekta (фото 3)

Osječki grafiti i natpisi dobili su posve novu funkciju i to u obliku jednog cool projekta (фото 4)

Osječki grafiti i natpisi dobili su posve novu funkciju i to u obliku jednog cool projekta (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više