Search

Rita Ora: \"Reci zbogom preprekama, živi u trenutku!\"

Rita Ora: "Reci zbogom preprekama, živi u trenutku!"

Büro 24/7 intervju s pjevačicom povodom lansiranja nove kolekcije za adidas Originals

Image: Buro247.ru

Uoči lansiranja najnovije adidas Originals kolekcije, one u suradnji s Ritom Orom, donosimo vam intervju s pjevačicom u kojem je otkrila detalje o inspiraciji za liniju, pričala o ljubavi prema tenisicama i svojoj strasti k modi

Rita Ora ima samo 23 godine, no već je neko vrijeme pri samom vrhu glazbenog Olimpa. Modno osviještena, zasjala je na mnogim naslovnicama časopisa, radila s nekoliko modnih brendova, ostvarila mnogo glazbenih suradnji i, ono najvažnije, potpisala ugovor s izdavačkom kućom Roc Nation što je privilegija rijetkima. Upravo to ju je vinulo u visine, a Buro247.ru odlučio ju je priupitati nekoliko pitanja o nadolazećoj kolekciji za adidas Originals koja će se moći kupiti i u Hrvatskoj. Donosimo vam intervju u nastavku.

Ove ste godine već surađivali s brendovima DKNY i Roberto Cavalli, a sada je vaša linija za adidas Originals pred lansiranjem. Što vas je potaknulo na dizajnerski poziv i koja ideja leži u osnovi kolekcije?

Ideju o suradnji je prvu započeo adidasov tim jer im se sviđa moja glazba i moj stil, a ja sam njihov veliki fan od trenutka kad sam ugledala odjeću sa zaštitne tri pruge. Ono što radi adidas je van vremena i konkurencije. Tako da je naša suradnja na kraju nešto potpuno prirodno. Što se tiče same kolekcije, svaka linija crpi inspiraciju iz različitih stvari, a sveukupno ih je pet - The Black Pack, The Colorblock Pack, The Pastel Pack, The Roses Pack i The Spray Pack.

The Black Pack nadahnut je mojim glazbenim počecima i iskustvom pa se zato na mnogim komadima nalaze ušivci različitih motiva. Volim putovati tako da sam se posebno veselila kada sam mogla upotrijebiti neki ušivak s motivom grada - Pariz, Tokio, London. Također se sastoji od kožnih elemenata u rokerskom stilu. Koža je sinonim moći i snage tako da sam je morala uključiti u popis materijala. Ovi će komadi krenuti u prodaju 21. kolovoza. The Colorblock Pack je nadahnut djevojkama koje vole sport, obožavaju majice s kapuljačama, ali u njima izgledaju jednako seksepilno kao i u visokim petama. Htjela sam nešto pozitivno, zaigrano, a opet zavodljivo i tako se rodila ova mini linija koja će biti lansirana 4. rujna. The Pastel Pack donosi čistu romantiku kako bi bila naglašena ženstvena strana kolekcije, delikatna i nježna. Upravo to prenosi motiv goluba inspiriran mojom tetovažom, a kolekcija će kao i The Colorblock Pack biti lansirana 4. rujna.

The Roses Pack pak nastavlja ideju romantike. Za nju sam crpila nadahnuće iz ljubavnih pjesama i prirode te su se tako rodili motivi francuskih vrtova i ruža. I naravno, nikuda bez crvene boje. Ona je oda ljubavi k crvenim usnama. Komadi iz ove linije bit će dostupni 1. studenog kada i posljednja linija The Spray Pack. Za nju su me inspirirale kombinacije s nekoliko modnih revija gdje je bila zastupljena "ombre" tehnika koja je prilagođena za svaki dan. U ovim komadima ćete moći u dnevnu šetnju kao i na party navečer.

Što mislite o sportskoj kulturi i tenisicama? Kakav utjecaj ona ima na vaš stil?

Obožavam sportski stil i tenisice. Oduvijek ih sakupljam. Fascinantno je da mi uopće nove pari tenisica stanu u ormar. Ono što me jako veseli je da se sportska kultura očito vratila na velika vrata i samo se nastavlja razvijati.

Rita Ora: "Reci zbogom preprekama, živi u trenutku!" (фото 1)

Vaš ulazak na glazbenu scenu bila je suradnja s DJ Freshem na pjesmi "Hot Right Now", zatim je uslijedila "R.I.P" s Tiniem Tempahom koja je utvrdila poziciju na ljestvicama i osigurala ugovor s Roc Nationom. Koje su još suradnje obilježile vašu karijeru?

Ona s Iggy Azzaleom na pjesmi "Black Widow". Svaki put kad je čujem pomislim kako je genijalna. Napisala ju je Katy Perry što je samo po sebi već dovoljno da pjesma bude savršena, a ako se tome dodaje suradnja dvaju djevojaka koje podržavaju jedna drugu bez konkurencije to samo ostavlja veći utisak. Ta je pjesma vrlo važna za mene. Iggy je nevjerojatno cool i moja odlična prijateljica. Mi, žene, se moramo držati zajedno, podržavati se i biti ponosne jedna na drugu.

Rita Ora: "Reci zbogom preprekama, živi u trenutku!" (фото 2)

S kime biste u budućnosti voljeli surađivati?

S Princeom! No, to nije toliko u budućnosti koliko se nadam da će se iz jedne male suradnje koja se odvila nedavno roditi nešto dobro.

Snimali ste mnogo editorijala, poput onih za Elle, Interview i Hunger Magazine. Posljednji su svoj izbor opravdali riječima da su na naslovnicu htjeli staviti nekoga u koga se drugi mogu ugledati. Tko je osoba u vašem životu koja vas inspirira?

Bez sumnje moja mama. Oduševljava me i divim joj se od djetinjstva. Najviše joj se divim jer je odgojivši troje djece uspjela izgraditi i uspješnu karijeru.

Rita Ora: "Reci zbogom preprekama, živi u trenutku!" (фото 3)

Imate li neki savjet za čitatelje?

Recite zbogom preprekama i poteškoćama. Recite zbogom svemu što vas unazađuje. Onom glasu koji vam kaže "Ne danas". Živite za trenutak. Vjerujte u sebe i možete postići što god želite.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više