Search

Robert De Niro ekskluzivno za Büro 24/7

Robert De Niro ekskluzivno za Büro 24/7

Intervju s velikim glumcem

Urednik: A.P.


Image: Liza Melina

Slavni glumac je otvorio Nobu restoran u Moskvi te za Büro 24/7 ekskluzivno otkrio neke detalje iz svog života

Jedinstvena je prilika sjesti s glumačkom legendom poput Roberta De Nira. Ovaj višestruko nagrađivani glumac nije ljubitelj medija što je itekako bilo primjetno na promo turneji novog filma "Pomoćnik" kada je prekinuo novinarku usred intervjua s rečenicom "I'm not doing it darling". Iako ooprezan i zatvoren prema novinarima, nije mogao sakriti oduševljenje prilikom nedavnog posjeta Moskvi gdje je s partnerom otvorio novu franšizu otmjenog restorana Nobu. De Niro gaji strast prema ugostiteljstvu ali po vlastitom priznanju nije neki veliki kuhar. Cijeli taj svijet ga ponekad zbunjuje ali u njemu vidi velik potencijal i dobru investiciju.

U Moskvu ste stigli poslom ali ne glumačkim. Možete li nam reći koliku ulogu u vašem životu ima biznis? Kako ste došli na ideju da uđete u ugostiteljstvo?

Biznis je velik dio mog života. Ideja je došla prirodno nakon što me Nobu upitao želim li postati partner za nove franšize njegovog hvaljenog restorana. Već sam imao u vlasništvu grill u Tribeci te je prihvaćanje ove ponude bio logičan slijed događaja.

Sjećate li se kako ste zaradili svoj prvi novac u životu?
Zarađivao sam na dostavi paketa do 19 godine a onda sam dobio prvu ulogu u filmu. Moja majka je potpisala ugovor po kojem sam dobivao 50 dolara tjedno. Bio sam oduševljen! U to vrijeme trebali ste imati 21 godinu da biste uopće mogli potpisati neki ozbiljan ugovor.

robert de niro

Kakve su glumačke mogućnosti vašeg poslovnog partnera? (Nobu Matsuhisa op.a.)

Mogu vam reći da je poprilično dobar. Čak je dobio manju ulogu u filmu koji sam producirao ali su na kraju izrezali njegove scene. Ako sam uspio uvjeriti Martina Scorsesea da ga angažira onda sigurno ima talenta.

A kakve su vaše kulinarske sposobnosti?

Ja ne kuham ali moji poslovni partneri to rade izvrsno.

Što jedan višestruko nagrađivani glumac zna o poslu glavnog kuhara?
Apsolutno ništa! Što više učim više me zbunjuju neke stvari.

U kojem ste trenutku shvatili da ste doista velika zvijezda. Onaj moment kada ste pomislili "To je, to. Sad nema natrag"?
Mislim da je to saznanje došlo nakon drugog dijela Kuma, ali vjerujte mi da sam se brinuo o posljedicama slave i prije nego što je film ugledao svjetlo dana. Ljudi u New Yorku vas teško priznaju i primijete. Doduše i danas mogu šetati ulicom a da me nitko ne prepozna.

robert de niro

Poznati ste kao čovjek od malo riječi. Kakav je vaš odnos s medijima?
Kao čovjek od malo riječi reći ću vam da je ok.

Pratite li vijesti i svjetska zbivanja? Što vas interesira?
Volim biti u tijeku sa stvarima koje se odvijaju u svijetu. Mislim da je važno znati što se događa oko vas.

Koje su po vama prednosti, a koji nedostaci modernog svijeta?

Kad sam bio mlađi primijetio sam da je svijet konstantno na rubu nekog sukoba, a sličnu situaciju vidim i danas. Svi raspravljaju o miru ali čini se kao da je nemoguće postići neku jednakost. Ovo je naša stvarnost. ISIS i terorizam. Ratovi između zemalja nisu ništa drugačiji od ratova bandi na ulicama Los Angelesa, Chicaga i New Yorka. Plemena koja žele kontrolu. Pitam se kako tome možemo stati na kraj?

robert de niro

Što vam je najvažnije u životu?
Moja obitelj, moja djeca. To su moji prioriteti

Provodite li dosta vremena s njima?
Provodim.

Što vam je potrebno da biste imali ugodan život, da se osjećate komforno?

Malo toga. Jako sam jednostavan. Ustati se, odjenuti se, pripaziti na prehranu i vježbati.

Privlači li vas luksuzan život? Sve te pogodnosti koje dolaze osobi s vašim položajem?
Lagao bih kada bih rekao da me ne privlači. I mene zna uhvatiti ta površnost. Doduše veće zadovoljstvo mi pričinja dati te stvari mojoj obitelji. Da sam samac sjeo bih u ekonomsku klasu i ne bih imao problem s tim. Ovako, imam želju podijeliti taj povlašteni način života sa svojom djecom.

robert de niro

Što mislite o mlađoj generaciji? Inspiriraju li vas?
Ponekad kad vidim mlade glumce koji rade fantastične stvari inspiriran sam njihovim talentom. Nadam se da će se uspjeti nositi sa svim konfliktima i brzinom kojom današnji svijet funkcionira. Danas svi imamo pametne telepfone, brzo komuniciramo, sve prolazi u jednom dahu. Radi napretka tehnologije mnoge su stvari zauvijek promijenjene i taj trend promjene će samo rasti.

Osobine koje cijenite kod ljudi?
Cijenim pristojnost, obzirnost i iskrenost. Jako je važno ostati svoj a pritom ne biti arogantan.

Što mislite o taštini?

Znam biti tašt. Nekad se ne volim gledati na ekranu jer izgledam debelo.

Kako gledate na Oscare danas?
Oscar je renomirana institucija i mislim da dobro rade svoj posao. Doduše nekad se pitam kako biraju voditelje ali to je vjerojatno jer sam već star. Znam da moraju angažirati mlađe voditelje kako bi privukli veći auditorij.

 

Tekst: Evgenij Tikonovič

Related articles

Buro 24/7 Selection

više