Search

Tomo Ricov: \"Soul večer bila je moja dugogodišnja želja\"

Tomo Ricov: "Soul večer bila je moja dugogodišnja želja"

Intervju uoči novog programa u klubu Peper


Image: John Pavlish,
PR

Soul 'n' Peper novi je večernji program koji u klubu Peper kreće u četvrtak 2. lipnja, a donosi samo najbolje od soul glazbe

"We celebrate soul music!" premisa je novog programa zagrebačkog kluba Peper. Od klasičnog soula 60-ih godina, Arethe Franklin i James Browna preko Motown, Northern Soula, funka i disca do pa sve do Nu Soula Jill Scott i Amy Winehouse, ono je što će odzvanjati u sklopu novog programa imena Soul 'n' Peper koji kreće u četvrtak 2. lipnja. Ovu soul glazbenu poslasticu pripremili su veliki obožavatelji tog glazbenog žanra kao što su Werft, Soul Bader & Tomo Ricov uz fenomenalan bend Giova & Nonsense. A kako bi doznali malo više o cjelokupnom programu, "priveli" smo Tomu Ricova i postavili mu nekoliko pitanja...

 

Uvođenje soul večeri jednom tjedno u program Pepera proizašlo je iz sugestije vaših posjetitelja ili nečeg drugog…?
Soul večer je moja davna želja, ali zbog stalne gužve nisam je uspio do sada realizirati. Soul je moja omiljena glazba i nevjerojatno mi je da ju se zapravo ne može čuti nigdje u Zagrebu kao poseban program. Ta nepravda je sada ispravljena.

Što će Soul 'n' Peper večer sve obuhvaćati, o kakvim će se playlistama raditi obzirom da soul nije tako strogo definiran i da je prisutan i dan danas u mnogim pravcima? Hoće li tu biti samo iskonskog soula ili i varijacija na temu?
Bit će sve vrste i podvrste soula. Od klasičnog soula 60-ih, Arethe Franklin i James Browna preko Motowna, Northern Soula, funka i disca do Nu Soula poput Jill Scott, Erykah Badu ili Amy Winehouse.

Tomo Ricov: "Soul večer bila je moja dugogodišnja želja" (фото 1)

Uz što se vi osobno vežete kada pričamo o soul glazbi?
Najviše uz soul zlatnog doba druge polovice 60-ih i početka 70-ih, Etta James, Aretha, Stevie Wonder, Al Green....

Soul večeri baš i nisu toliko zastupljene u gradu u posljednje vrijeme, možemo li onda očekivati i neku svojevrsnu soul revoluciju-buđenje u Peperu?
Nadam se, vrijeme je za revoluciju kvalitetne glazbe. Klupski programi u gradu malo su se ulijenili u zadnje vrijeme i sve je isto.

Tko će birati, puštati glazbu?
Zajednica DJ-a obožavatelja soula, Tomislav Bader, Eduard Werft, Bocca, Leo Hekman i mnogi drugi. Radimo jedan dobar soul DJ crew.

Počastite nas vašom omiljenom soul glazbenom izvedbom koju ćemo imati prilike čuti i u sklopu novog programa?

S obzirom da stalno uvodite neke inovacije u vaš program, otkrijte nam što slijedi još osim Soul 'n' Peper večeri? Dajte nam neki hint?
Peper će imati dosta novosti uskoro, i u uređenju prostora i programu, neke neuobičajene plesne termine i nevjerojatne skrivene prostore.

Ima li prema vašem mišljenju u Hrvatskoj soul glazbenika, vokala koje preferirate i rado bi ih istaknuli da vam se možda i pridruže tokom Soul 'n' Peper večeri?
Ima ih dosta, no ne bih izdvajao zato jer bih sigurno nekoga zaboravio.

Više o eventu ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više