Search

\"U svemiru nitko ne može čuti vaš vrisak!\"

"U svemiru nitko ne može čuti vaš vrisak!"

Moćan vizual za novi film iz kultne "Alien" franšize razoružao skeptične fanove!

Image: screenshot

Puno ranije od najavljenog, stiže nam nastavak razočaravajućeg filmskog art projekta "Prometheus", a ime mu je "Alien: Covenant". Režira ga naravno, jedan jedini Ridley Scott koji ovim potezom vrlo vjerojatno "Alien" sf franšizi želi podariti stari sjaj i ugled... Hoće li uspjeti?

Prije nekoliko dana, na Twitteru je osvanuo pomalo jezivi filmski plakat s taglineom "Run" (Bježi) koji su mnogi fanovi jedne od najboljih sf franšiza ikad, dakako riječ je o "Alienu", dugo priželjkivali. Naime, predstavljen je moćan i dark vizual s vrlo rado viđenim zastrašujućim bićem (tzv. xenomorphom) kada je u pitanju spomenuta franšiza, a koji najavljuje novi film imena "Alien: Covenant". 

Snimanje projekta je nedavno završilo, a sve upućuje na to da je 20th Century Fox prilično optimističan i napet kada je u pitanju sam izlazak filma, jer je zakazani datum premijere filma, koja je trebala biti 4. kolovoza, pomaknuta na ranije i to čak tri mjeseca. Čini se kako je redatelj Ridley Scott još jednom spreman i uvjeren da je odradio nešto dobro te da će njegov dugoželjeni svojevrsni povratak izvornosti (ovaj put navodno For Realz!) ovog znanstveno-fantastičnog serijala biti itekako mudar i reprezentativan potez, s kojim želi pokazati kako ipak nije zaboravio na svog izvornika (prvog "Aliena), o kojem ima još štošta za reći. Jer činjenica je kako njegov film "Prometheus"(2012.), za većinu razočaravajuć art projekt koji se jako malo bavio samim likovima, na mnoga pitanja nije dao ni blizu suvisle odgovore, pa su sada sve oči ponovno uprte u njegov nastavak, odnosno "Alien: Covenant", dok su oba podsjetimo, zajedno prednastavci "Aliena".

Kako za sada stoje stvari i prema informacijama obavijenim velom tajne, čini se kako se radnja novog filma "Alien: Covenant" vrti oko članice posade imena Daniels koju tumači Katherine Waterson i njezinog tima, a koji putuju na svemirskom brodu Covenant i otkriju pusti planet na drugom kraju galaksije, za koji su mislili da je "netaknuti raj". No, ustanove da na tom mračnom i opasnom planetu obitava jedino i samo David (sjećate se njega?). Ako ne, to je onaj "sintetički" David android iz "Prometheusa" koji jedini preživi razne tragične događaje kojima smo svjedočili u spomenutom filmu, a koji se pojavljuje i u novom filmu, i to u dvostrukoj ulozi. Davida će tako ponovno utjeloviti sjajni Michael Fassbender, a istovremeno će igrati i navodno naprednijeg androida Waltera, a osim Fassbendera i već spomenute Waterson, u filmu "Alien: Covenant" gledat ćemo još i Noomi Rapace, Guyja Pearcea, Billyja Cruddupoa i Jussie Smollet…

Uzbuđujući faktor ovog filma oko kojeg trenutno u medijima vlada ogroman hype te ujedno postavlja nova pitanja i traži nove odgovore, a koji bi svjetlo dana trebao ugledati 19. svibnja, jest taj što bi "Alien: Covenant" u Scottovoj režiji trebao biti svojevrsni povratak i izvornim horor elementima na kojima sama "Alien" franšiza i počiva, a što je jednom prilikom izjavio i sam Fassbender. 

"U svemiru nitko ne može čuti vaš vrisak!" (фото 1)

Naime, svi će se složiti kako su mitski Alien (1979.) redatelja Ridleyja Scotta, inače temeljenog prema propalom projektu "Dune" (najveći nikad ne napravljeni film) Alejandra Jodorowskog, "Aliens" (1986.) Jamesa Camerona, kao i "Alien 3" (1992.) tada mladog Davida Finchera koji nije imao niti scenarij, uspostavili temelje danas opravdano kultnog filmskog serijala, no činjenica je da je sve što je uslijedilo poslije učinilo to da je franšiza itekako pala na niske grane. Dovoljno je samo da se dotaknemo četvrtog filma po redu, "Alien: Resurrection" (1997.) francuskog redatelja Jeana-Pierrea Jeuneta, kao i onda besmislenih team-upova s Predatorom, "AVP: Alien vs. Predator" (2004.) redatelja Paula W.S. Andersona te "AVPR: Aliens vs Predator - Requiem" (2007) koji su režirali braća Greg i Colin Strause, za čije likove fanove naprosto nikada nije, niti je postalo briga. 

I evo nas opet na samom početku, nakon četiri godine ponovno se postavlja pitanje hoće li franšiza konačno s ovim novim filmom zablistati u svom punom sjaju? I iako je film "Alien: Covenant" bio u fazi nekoliko izmjena samog naziva filma, navodno i scenoslijeda i tzv. xenomorpha koji bi se sada trebali zvati neomorphosi, ono što definitivno ide u prilog jest spomenuta pomaknuta premijera za puno ranije od najavljenog te briljantan filmski najavni plakat koji ukazuje na povratak strašnih bića, ali i sam tvorac, redatelj i genijalan Scott koji je izgleda, naučio svoju lekciju. To bi trebali biti itekako dobri znakovi koji upućuju da sve ide prilično glatko te da se (nadamo se) ovaj put sprema nešto jako, jako dobro. No, preostaje nam još oko šest mjeseci da doznamo - dosta dug period u kojem se još puno toga može dogoditi i promijeniti. Fingers crossed da ipak neće!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više