Search

Zašto je bajka o tome da su Brad Pitt i Jennifer Aniston ponovo zajedno zapravo noćna mora

Zašto je bajka o tome da su Brad Pitt i Jennifer Aniston ponovo zajedno zapravo noćna mora

Tekst: Manda Javorina


Internet je poludio. Offline svijet je poludio. Povod? Jennifer Aniston i Brad Pitt su se opet spojili, ovaj put na dobrotvornom online događaju gdje su na Zoom-u čitali odlomke iz scenarija teen filma iz 1982. "Fast Times at Ridgemont High". I pored ostalih glumaca na snimci (Julia Roberts, Morgan Freeman, Sean Penn...) internet ne prestaje pričati o Jen i Bradu. Tako je bilo i prije nekoliko mjeseci kada su se pojavile fotografije na kojoj Brad Pitt drži ruku Jennifer Aniston na svojim grudima dok ona silazi s bine na dodjeli SAG nagrada. Što bi se reklo: gossip gold. Obožavam. Tada je činjenica da su oboje pobijedili u svojim kategorijama i otišli kući s trofejima pala u drugi plan, a pitanje koje je svima na pameti bilo jeste: jesu li otišli kući zajedno? Iskreno, memes s njihovog online čitanja je prva stvar koju sam vidjela jučer kada sam se probudila i ne, nemojte me poprijeko gledati što skrolam Instagramom i prije prve kave (upravo sam shvatila da mi je to zamijenilo ritual jutarnje cigarete, a je li jednako toksičan, pokazat će vrijeme).

No, probudila sam se uz gorespomenuti video i tisuće komentara koji su bili kao i onda s tom rukom na Bradu i sve to uz ostavljena beskrajna srculenca i suze radosnice. Sve u svemu “Brad & Jen forever” vibe gdje god se okreneš, i to uglavnom od žena. Nađe se tu i poneki/analitičar/kada krene u “kad ponovo budu bili zajedno, šestoro djece je velika obaveza" (za Jen, naravno, jer zašto bi Bradova deca bila i Bradova obaveza) i “bit će njoj kad joj se Angelina pojavi na vratima u full on Maleficent fazonu” (kiselo ha-ha jer ne razumijem zašto se i dalje trebamo smijati na huškanje žena da se čerupaju oko muškarca, pa bio on i Brad Pitt). Svima se, izgleda, srca iskreno tope i žao mi je što imam potrebu da dajem negativne komentare na tuđe pozitivne osjećaje. Ali, moram.

Zašto je bajka o tome da su Brad Pitt i Jennifer Aniston ponovo zajedno zapravo noćna mora (фото 1)

Imam jedno pitanje: biste li svojoj sestri, najboljoj prijateljici ili bilo kojoj ženi (namjerno ne govorim “sebi” zato što smo i dalje najviše slijepi za sebe, i to je ljudski ali to je i problem) držali fige da se poslije xy godina vrati vezi s nekim tko je 1.) lagao; 2.) varao; 3.) javno ponižavao; 4.) znate da je novopečeni liječeni alkoholičar. Želite li plastičnije? Zamislite prijateljicu koja je uspješna u životu, dobro joj ide, zna što želi i sama o sebi vodi računa. Zaljubi se i uda se za nekog jednako uspješnog (možda i malo manje uspješnog od sebe u tom trenutku). Super su par nekoliko godina, svima vraćaju vjeru u bajke. Onda je taj njen muž počne varati s kolegicom, pa kad ga vide u gradu, pravi se lud, pa ta kolegica piše statuse na FB koliko je on divan čovjek i svi to vide. On, kukavica, šuti ali ga i dalje viđaju po gradu s drugom ženom. Vi ga vidite s drugom ženom. Razvedu se. On se preko noći počne javno hvaliti po svim društvenim mrežama kako je konačno sretan kao nikad u životu. Kako konačno ima sve što mu je ikada trebalo. S novom ženom dobije djecu. Sve vrijeme pije. S tom novom ženom se zakrvi i razvede, počne rat u kojem oboje pomalo lome kola djeci preko leđa. Sada, i dalje uspješan u poslu, ali i dalje u procesu razvoda pojavljuje se vašoj prijateljici na vratima. Što joj savjetujete?

Kao prvo, pretpostavljam da jedna samosvjesna i ostvarena žena ne bi primila takvog čovjeka nazad, a ako kojim čudom i bi, biste li joj zaista čestitali? Ili biste je polili hladnom vodom da se prizove pameti i sazvali večer prijatelja da je urazume? Da se razumijemo, zaista ne mislim da Jen treba intervencija jer već nam je pokazala da je u stanju srušiti internet. Ona, tiha (zauvijek s etiketom) “ostavljena” Jen, koja godinama nije igrala ni u jednom zapravo relevantnom ostvarenju, ima toliko jaku javnu sliku o sebi da može raditi što želi. Kada to želi. Ja joj skidam kapu. Znam da vam ovo zvuči smiješno, ali Jen je holivudska sila zato što je puno jača i mudrija nego što izgleda i iza sebe ima ogromnu bazu obožavatelja kojima je jako stalo do nje. NJE. Čak i kad ne radi. Ako to nije moć u poslu kojim se bavi, je ne znam što jest. Ali žene, ponavljam ŽENE, sanjaju o tome da se ostvarena i moćna žena koja ima pravo izbora na svim poljima, vrati čovjeku koji joj je pljunuo u oko. Pred cijelim svijetom.

Zašto je bajka o tome da su Brad Pitt i Jennifer Aniston ponovo zajedno zapravo noćna mora (фото 2)

Ako ste zaboravili, Bred i Jen su objavili da se razvode početkom siječnja 2005. godine (da, prije petnaest godina). On je počeo snimanje filma s Angelinom u svibnju 2004. godine i praktično su već na setu kolale glasine da su zajedno. Angelina je javno izjavljivala stvari tipa kako jedva čeka jutro kako bi došla na set i vidjela Brada, ali je poslije inzistirala na tome kako se među njima ništa nije dogodilo dok je bio u braku zato što je njezin otac varao njezinu majku i ona to sebi nije mogla dozvoliti. To što su snimljeni na različitim lokacijama s njenim sinom, puj-pike-ne-vrijedi. Nitko ne može sa sigurnošću znati što se i kada dogodilo između Brada i Angeline,ali to i nije srž moje priče. Srž je kako se on, Brad, ponio prema Jen. Provlačio je kroz trač novine, ne čak ni u direktnom sukobu, već svojim postupcima koji su uvijek nekako rezultirali time da ona ispadne neobaviještena, ostavljena, za kolektivno žaljenje. W Magazine editorial na 60 strana koji je, kao fol, bio promo filma “Gospodin i gospođa Smith” nazvan "Obiteljska idila" u kojoj Brad i Angelina poziraju s gomilom djece bio je samo kulminacija. Jen je, na svoj način, prihvatila ulogu koja joj je dodijeljena i, na svu sreću, izvukla maksimum iz nje. Intervju koji je dala za magazin Vanity Fair nekoliko mjeseci nakon objave da se razvode u kojem spominje dotični editorial, sadrži i poznatu izjavu kako Bradu nedostaje čip za osjećajnost, ali da on nije zao, niti je loša osoba. Taj isti Brad je, kroz svoje veze u medijima, gurao informacije kako mu je u braku s njom bilo dosadno (što je i javno izjavio uživo 2011. godine), zatim kako ona nije željela djecu, kako je isprazna pozerica i tako dalje i tako dalje. Potkontekst: bio je nesretan s Jen, spašavao je živu glavu pa je zato nekako završio s drugom.

Zašto je bajka o tome da su Brad Pitt i Jennifer Aniston ponovo zajedno zapravo noćna mora (фото 3)

Znam da Johnnyja Deppa ne trebamo više uzimati za primjer korektnog ponašanja ali, molim vas da premotamo unazad u mjesece kada se razilazio od Vanesse Paradis 2012. godine. Kao prvo, nitko ni dan danas ne zna kada su se točno razišli. Zna se samo datum objave. Sve fotografije s Amber Heard koje nisu u službi promoviranja filma “Portorikanske noći: dnevnik opijanja” (“The Rum Diary”) su snimljene nakon službenog razlaza s Vanessom. Nikada nitko nije saznao za bilo kakvu zlu krv među njima, ni u vezi s djecom, ni u vezi s financijama. Što je izašlo u novinama izašlo je bez ikakvog dokaznog materijala. Vanessa, koja istina ni izbliza ne zanima svjetske medije kao Jen, je izašla iz svega kao pobjednica, pogotovo ako imamo na umu što se sve dogodilo poslije njihovog razlaza i sada se svi pitaju je li znala što slijedi pa se povukla na vrijeme.

Ali da se vratimo na Brada. On je uvijek imao tendenciju da izgleda kao djevojke s kojima jest: s Juliette Lewis je bio boho s masnom kosom, s Gwyneth je igrao minimalističku igru dok su zajedno sjekli zrak oštrim jagodicama, vilicama i istim frizurama, s Jen je postao utjelovljenje Cali cool estetike. S Angelinom se transformirao u (ponekad obojenog u crno) filantropa i dizajnera interijera i adrenalin junkieja i oca čitavog plemena - ali je ona i dalje to nekako uredila kao matrijarhat i svaka joj čast. Što se glume tiče, moj instinkt je da ga i tu usporedim i to s Robertom Redfordom: svakako je ogromna zvijezda i u toj kategoriji je sjajan, ali je kao glumac solidan prosjek. S godinama, kao i Redford, postaje sve bolji. Iskreno, “Bilo jednom u… Hollywoodu” mi je njegova omiljena uloga i uživala sam u filmu.

A Jen? Ona je ono na što mislimo kad kažemo “moda se ne mora mijenjati, kad jednom pronađete sebe onda postaje stil”. Potpuno je nebitno sviđa li vam se taj stil ne sviđa, ali je dosljedan i samim time je za poštovanje. Jen je prerasla Brada. A kada će žene globalno prerasti tu mučnu ideju da trebaju “spavati pred vratima k’o pas”?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više