Search

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo

Nove sezone donose nova uzbuđenja


Image: buro247.ru

Ovog proljeća iščekujemo nove sezone popularnih TV serija, ali i neke uzbudljive premijere. Pogledajte o kojim je serijama riječ...

"Momci s Madisona" (7. sezona započela je jučer, 5. travnja, a to je ujedno i posljednja sezona serije)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 1)

Posljednja sezona popularne TV serije, koja prati priču o reklamnom svijetu SAD-a i brojnim društvenim pitanjima, poput seksizma i rasizma karakterističnima za razdoblje 50-ih i 60-ih prošlog stoljeća, te razne zavrzlame protagonista Dona Drapera, dočekana je s velikim oduševljenjem. Rasplet "Momaka s Madisona" donosi brojne uzbudljive priče, koliko ispred kamere, toliko i iza nje. Najava posljednje sezone obilježena je brojnim zanimljivim događanjima diljem SAD-a, od izložbi do projekcija omiljenih epizode ekipe serije. U 7. sezoni svjedočit ćemo egzistencijalnoj krizi Dona Drapera, koju će obilježiti i liječenje od alkoholizma, ali i brojnim razočaranjima ostalih likova koji su obilježili ovu kultnu TV seriju.

 

"Silicijska dolina" (2. sezona počinje 12. travnja)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 2)

Kraj prve sezone TV serije Mikea Judgea o infantilnim i često na granici karikature zapletima high tech industrije i njihovim društveno neprilagođenim genijalcima dosegao je vrhunac apsurda, a od druge sezone ne očekujemo ništa manje. Trailer obećava uzbudljive zaplete u svijetu računalnih programera i borbu između dvojice ekscentričnih milijardera (aludirajući na lik Stevea Jobsa, čovjeka najvećih i svojevremeno najparadoksalnijih zamisli) i cijelog tima programera koji sanjaju o pokretanju vlastitog biznisa. Vjerujemo da će nas ova humoristična serija jednako zabavljati i u novoj sezoni, koja samo što nije započela. 

 

"Igra prijestolja" (5. sezona započinje 12. travnja)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 3)

Najpopularnija TV serija u povijesti kanala HBO u petoj sezoni dolazi do vrhunca: zima je sve bliže, a borba za prijestolje Westerosa sve se više zahuktava. Ne sumnjamo da će nas i ove sezone šokirati iznenadne smrti, novi intrigantni likovi (među kojima se posebno ističu tri sestre ubijenog princa Oberyna) te novi zapleti, stari raspleti i složene zavrzlame te brojna filozofska i moralna pitanja fantastičnih likova iz svijeta Georgea R. R. Martina. Jedva čekamo 12. travnja!

 

"Penny Dreadful" (2. sezona počinje 3. svibnja)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 4)

Seks i smrt glavni su motivi na kojima je izgrađen ovaj viktorijanski psihološki triler kanala Showtime. Neki od najpoznatijih anti-heroja britanske književnosti poput Frankensteina, Drakule, Doriana Graya i ostalih strašnih likova kreću na čudesno i tajanstveno putovanje viktorijanskog perioda Londona ponovno će nas provesti sjajna Eva Green, Josh Hartnett, Timothy Dalton tijekom deset epizoda nove sezone. 

 

"Orange Is the New Black" (3. sezona počinje 12. lipnja)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 5)

Relativno lagana humoristična serija o životu Piper Chapman u ženskom zatvoru koja je zaradila i nagradu Emmy u kategoriji humorističnih serija razvila se tijekom dvije sezone u pravu dramu ispunjenu ponekad tragičnim razočaranjima zaručnika Larryja Blooma kojeg je utjelovio Jason Biggs te kojeg nećemo gledati u novoj sezoni. Treća sezona priča iz zatvora Litchfield po svemu sudeći donosi nove komplikacije, nove odnose i puno vremena za propitkivanje vlastite prošlosti i budućnosti iza rešetaka. 

 

"Gracie and Frankie" (1. sezona počinje 8. svibnja)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 6)

Nova humoristična serija "Gracie i Frankie" jedne od autora legendarnih "Prijatelja", Marthe Kaufmann, zasad obećava odlične televizijske minute i fantastičnu glumačku ekipu. Jane Fonda i Lily Tomlin igraju uloge vječnih suparnica čiji supruzi zajedno "izlaze iz ormara", objavljujući im svoju vezu. Ozbiljna dama, koju igra Fonda, i hipijevka Tomlin naći će se na prekretnici života koja će im donijeti mnogo zajedničkog, iz čega će se naposljetku izroditi pravo prijateljstvo. 

 

"Wet Hot American Summer" (1. sezona počinje 17. srpnja)

Istoimena komedija iz 2001. koja prati zabavne ludorije posljednjeg dana ljetnog kampa 1981. godine vraća nam se u obliku serije i donosi radnju koja prethodi događajima iz filma. Film je zaradio kultni status i proslavio glumce poput Bradleya Coopera, Paula Rudda, Elizabeth Banks, Amy Poehler i brojne druge. U osam epizoda vas očekuje povratak 80-ima i tinejdžerskoj bezbrižnosti u kampu Firewood.

 

"The Brink" (1. sezona počinje tijekom ljeta 2015.)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 7)

Nova serija kanala HBO "The Brink" braće Benabib s Jackom Blackom u glavnoj ulozi tematizira geopolitičku krizu u Pakistanu u okvirima crnohumornog žanra. "Dr. Strangelove" današnjice pokušat će spriječiti 3. svjetski rat i naći se u brojnim zapletima s nesposobnim američkim diplomatima koji će zbog svoje gluposti isprovocirati međunarodnu političku krizu. Zvuči prilično ozbiljno za humorističnu seriju...

 

"Pravi detektiv" (2. sezona počinje tijekom ljeta 2015.)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 8)

Druga sezona "Pravog detektiva" očekuje se tijekom ovog ljeta, iako se ne zna točan datum poznato je da bi emitiranje trebalo krenuti nakon "Igre prijestolja", krajem lipnja. U novoj sezoni sjajan dvojac, kojeg su činili Matthew McConaughey i Woody Harrelson, zamijenit će Colin Farrell, Vince Vaughn i Rachel MacAdams. Druga sezona odlične noir detektivske serije obećava novi krug egzistencijalnih i provokativnih zapleta. New Orleans 1990-ih zamijenit će nepoznati zakutci Kalifornije u kojima se skrivaju okultne tajne američkog transportnog sustava. 

 

"Blunt Talk" (1. sezona počinje tijekom ljeta 2015.)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 9)

Čini se kako ćemo na malim ekranima konačno dobiti dostojnog nasljednika kultne detektivske serije "Bored to Death". Seriju "Blunt Talk" također potpisuje Jonathan Ames, majstor književne autoironije, koja donosi pregršt komičnih anegdota upečatljivog glavnog junaka. Proslavljeni Patrick Stewart utjelovljuje britanskog televizijskog voditelja Waltera Blunta koji svojim emisijama nastoji Amerikancima nametnuti "ispravni" način života, međutim, u njegovu naumu ga sprečava disfunkcionalna ekipa TV kuće, nasilni šefovi, a u priču se upliću i bivše supruge Waltera Blunta. 

 

Ne zaboravimo ni na dvije kultne serije čiji će povratak na male ekrane oduševiti brojne obožavatelje diljem svijeta, ali, vjerujemo, i prikupiti značajan broj novih obožavatelja. 

"Twin Peaks" (3. sezona počinje tijekom 2016.)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 10)

U kultnoj seriji kultnog autora Davida Lyncha, ponovno gledamo Kylea MacLachlana u ulozi specijalnog agenta Dalea Coopera koji istražuje misterioznu smrt Laure Palmer u neobičnom gradiću Twin Peaks.


"Dosjei X" (emitiranje počinje 2016.)

10 TV serija koje s nestrpljenjem iščekujemo (фото 11)

Specijalni agenti Dana Scully i Mulder Fox vraćaju se u velikom stilu u legendarnoj znanstveno-fantastičnoj seriji koja se bavi misterijem izvanzemaljskog života. David Duchovny i Gillian Anderson tako će nakon više od 13 godina ponovno pokušati otkriti neriješene slučajeve paranormalnih pojava koje upućuju na postojanje izvanzemaljskog života. Želite li i vi vjerovati?

Related articles

Buro 24/7 Selection

više