Search

11 filmova koje ćemo gledati ovog ljeta

11 filmova koje ćemo gledati ovog ljeta

Naslovi koje smo dugo čekali

Tekst: E.G.


Image: Screenshot

Kad je u pitanju kvalitetni filmski sadržaj, ljeto pred nama će obilovati zanimljivim ostvarenjima najrazličitijih žanrova i stilova

Već nam je sama najava filmova koji su se natjecali u Cannesu jasno dala do znanja da je pred nama sjajna filmska sezona. Iako je ljeto tradicionalno označavalo vrijeme dominacije blockbustera i filmova opuštenije tematike, u narednim će mjesecima svi filmofili moći pronaći nešto za sebe. Ako pratite filmske portale, sigurno ste primijetili kako nam upravo u lipnju, srpnju i kolovozu stižu neki od najočekivanijih filmova godine. Bilo da ste se zaželjeli dobre akcije, komedije, trilera ili drame, ovog ljeta sigurno nećete ostati razočarani. Od cijelog niza nadolazećih naslova, izdvojili smo njih 11 koji su nam se učinili posebno zanimljivima. Ovaj popis je nekako logično započeti filmom "The Beguiled", remakeom Sofije Coppole za koji je nagrađena Zlatnom palmom za režiju te tako postala tek druga žena u povijesti festivala kojoj je to pošlo za rukom. Radnja se odvija u Virginiji za vrijeme Građanskog rata, točnije u školi za djevojke u koju muškarci nemaju pristup. No, kad ondje zaluta ranjeni vojnik, dinamika njihovih međusobnih odnosa će se potpuno promijeniti. U filmu se pojavljuju brojna poznata imena, poput Nicole Kidman, Colina Farrella i Elle Fanning.

11 filmova koje ćemo gledati ovog ljeta (фото 1)

Oskarovka Cate Blanchett se u kino dvorane vraća u svom prepoznatljivom velikom stilu, pa će tako u filmu "Manifesto" tumačiti čak 13 različitih uloga. Film je režirao Julian Rosefeldt, a donosi svojevrstan manifest umjetnosti kroz prizmu ljudi različitih životnih stilova. Projekt je prvotno bio zamišljen kao jednokratna instalacija u jednom australskom muzeju, no zbog velikog interesa javnosti, prenesen je na velika platna. Ako pak želite gledati nešto potpuno drugačije te se pošteno opustiti, sugeriramo da nikako ne propustiti komediju "Rough Night". Na filmu su radili scenaristi humoristične serije "Broad City", a donosi priču o djevojačkoj večeri koja je u potpunosti pošla po krivu. U glavnim se ulogama nalaze Scarlett Johansson, Zoe Kravitz i Illana Glazer. Za sve obožavatelje talentirane Francuskinje Marion Cotillard, stiže još jedan šarmantni film. "Rock 'n Roll" je komedija s glazbenim elementima koja govori o jednom filmašu na zalazu karijere koji se odlučuje vratiti staru slavu, ali i naklonost supruge.

11 filmova koje ćemo gledati ovog ljeta (фото 2)

Kad govorimo o filmovima o kojima se najviše pričalo, ne možemo izostaviti "Okju", akcijsku avanturu redatelja Bonga Joona Hoa u kojoj se pojavljuju Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Paul Dano i mnogi druga glumačka imena. Pratimo doživljaje djevojčice koja nastoji spasiti svog neobičnog prijatelja, odnosno masivnu životinju imena Okja koju žele iskoristiti čelnici moćne korporacije. Nešto mirnija, ali ništa manje uzbudljivija priča nam stiže iz Velike Britanije. Redatelj John Jencks predstavlja film "The Hippopotamus", koji govori o osramoćenom pjesniku Tedu Wallaceu. Preciznije rečeno, njegov turobni život poprima novu dimenziju kad ga prijatelj pozove na svoje imanje da istraže seriju čuda koja se događaju, a koja nitko ne može objasniti. Za ljubitelje povijesnih spektakla neupitne kvalitete, Christopher Nolan je pripremio posebnu poslasticu. "Dunkirk" donosi istinitu priču iz Drugog svjetskog rata o francuskim, belgijskim, kanadskim i britanskim vojnicima koji su se našli potpuno okruženi neprijateljskim snagama te koje je na bilo koji način trebalo evakuirati. Osim fantastičnog redatelja, film se može pohvaliti i glumcima poput Toma Hardyja, Kennetha Branagha i Cilliana Murphyja. 

11 filmova koje ćemo gledati ovog ljeta (фото 3)

"Atomic Blonde" je još jedan akcijski triler koji jedva čekamo pogledati. U glavnoj se ulozi nalazi oskarovka Charlize Theron, koja tumači britansku tajnu agenticu. Vrijeme je Hladnog rata, a njen je zadatak da istraži ubojstvo kolege u Berlinu, ali i pronađe izgubljeni popis dvostrukih agenata. Film je režirao David Leitch. "The Dark Tower" je na sličnom tragu te također obiluje akcijskim scenama, a režirao ga je Nikolaj Arcel. Film donosi priču o Rolandu Deschainu (Idris Elba) koji se za opstanak svijeta i pristup "mračnom tornju" mora boriti s likom pod nazivom Man In Black (Matthew McConaughey). No, niz akcijskih filmova s poznatim glumcima tu ne staje, pa ćemo tako gledati i film "Baby Driver" u kojem glume Kevin Spacey, Jamie Foxx, Jon Hamm i Lily James. Radnja prati dečka koji je prisiljen biti vozač jednog kriminalca, a odjednom se nađe i situaciji u kojoj mora sudjelovati u pljački osuđenoj na propast. Za kraj, moramo spomenuti i povratnički film sjajnog Stevena Soderbergha, "The Logan Lucky". Radnja donosi avanturističku priču o braći Jimmyju i Clydeu koji planiraju izvesti pljačku tijekom izrazito posjećenih motorističkih utrka, a u glavnim se ulogama pojavljuju Daniel Craig, Adam Driver i Channing Tatum.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više