Search

12. ZagrebDox uvodi program \"zagrijavanja\"

12. ZagrebDox uvodi program "zagrijavanja"

Tjedan dana prije službenog početka festivala


Image: PR

Novi program "zagrijavanja" za ZagrebDox, "Zaljubite se u dokumentarce", održat će se od 12. do 14. veljače u Cineplexxu Centra Kaptol

Dvanaesto izdanje ZagrebDoxa održavat će se od nedjelje do nedjelje, točnije od 21. do 28. veljače, u Cineplexxu Centra Kaptol. Osim što kreće nešto ranije i umjesto u ožujku završava u veljači, ZagrebDox će nastojati privući pažnju ljubitelja kvalitetnih dokumentaraca tjedan dana prije službenog početka festivala, 12, 13. i 14. veljače, programom "Zaljubite se u dokumentarce". Trodnevno "zagrijavanje" na ZagrebDox u Cineplexxu uključuje tri naslova iz ovogodišnje međunarodne konkurencije: pobjednički dokumentarac Sundancea "Wolfpack", južnokorejski kino-hit o ljubavi "My Love, Don't Cross That River" i spektakularni portret čovječanstva "Human", koji je premijerno prikazan na simultanim projekcijama na Venecijanskom festivalu i u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Više od dvije tisuće filmova iz cijeloga svijeta razmatrano je za međunarodnu i regionalnu konkurenciju, koje, uz spomenuta tri naslova, čine najbolji recentni svjetski autorski i kreativni dokumentarni filmovi s naglaskom na sve ono novo, zanimljivo i hrabro u svijetu dokumentarnog filma. Službeni programi i ove godine uključuju Biografski dox, Glazbeni dox, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstore doxa, Stanje stvari, Teen Dox, ADU dox i Factumentarce. Najveći broj programskih noviteta 12. festivalskog izdanja nalazit će se u posebnim programima i projekcijama.

12. ZagrebDox uvodi program "zagrijavanja" (фото 1)

U posebnom programu "Rusi dolaze" gledatelji će moći steći uvid u suvremenu rusku produkciju i osebujnu zbilju Putinove Rusije. Kao posebna zanimljivost izdvaja se projekcija švedskog filma "Bikes Vs. Cars" u režiji Fredrika Gerttena na koju će se ljubitelji dokumentaraca i biciklizma moći dovesti zajedno s autorom u karavani na dva kotača.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više