Search

5 knjiga po kojima su snimljeni filmovi u 2015.

5 knjiga po kojima su snimljeni filmovi u 2015.

Po izboru redakcije Büro 24/7


Red romantike, drame, biografije, ali i kriminalistike nestrpljivo isčekujemo u kinima

Često smo u potrazi za nekom dobrom knjigom s kojom bi si upotpunili slobodno vrijeme, a Hollywood je uvijek taj koji nam pomrsi račune i mnoge zanimljive naslove prenese na platno. U posljednje vrijeme ekraniziranje knjiga postalo je jako popularno, bilo da se radi o serijama ili filmovima. Povratak u kina s društvom nikad nije bilo slađe, a mi smo izabrali nekoliko filmova (i knjiga) na koje vrijedi obratiti pažnju. 

 

Brooklyn - Colm Tóibín / Brooklyn

Da trebate birati između romantičnog talijanskog imigranta i pravog irskog frajera koga biste odabrali? Glavna protagonistica Eilis Lacey ima točno taj problem u filmu. Hoće li ostati u Americi bez svoje obitelji, ali s čovjeka koji bi mogao biti ljubav njezinog života ili će se vratiti kući muškarcu koji joj je obećao ugodan život? U slučaju da niste čitali knjigu pričekajte ovu romantičnu priču koja je već pokupila sve hvale na Sundance filmskom festivalu. Sigurni smo da je Nick Hornby i ovaj put dobro obavio posao. 

Room -  Emma Donoghue /  Soba

Dirljiva priča o petogodišnjem dječaku koji vrijeme provodi u sobi sa svojom majkom i to je sve što zna. Okrutna istina je ta da su tamo zato što su zatočeni. Pet godina poznavajući samo jednu sobu, zatočeni dječak će napokon otkriti svijet. Dramatična priča koja ima sretan završetak bila je dovoljna da ovaj film uvrstimo na listu. 

The Price of Salt - Patricia Highsmith / Carol

Film o kojem se već jako puno piše u medijima je Carol, drama čija radnja je smještena u 50-godine prošlog stoljeća, a riječ je o odnosu između dvije žene. S obzirom na vrijeme radnje možete samo pretpostaviti kakvu zavrzlamu je izazvala ova romantična priča, te ovaj film iščekujemo s nestrpljenjem. Glavne uloge Cate Blanchett i Rooney Mara mirišu na neobičan film. 

The Secret in Their Eyes - Eduardo Sacheri / Tajna u njihovim očima

Julia Roberts i Nicole Kidman zajedno u remakeu argentinskog filma El Secreto de Sus Ojos. Mračan film u kojem Roberts glumi FBI istražiteljicu koja otkriva brutalno ubojstvo svoje kćeri. Trinaest godina poslije ubojstva konačno su na tragu. Sjajan film koji je prilično težak za gledanje sjest će velikim ljubiteljima kriminalističkih ekranizacija. 

The Danish Girl by David Ebershof / Dankinja 

Tematika koja je izazvala mnoge kontroverze sigurno je ona o priči mlade Dankinje koja je jedna od prvih koja je plastičnom operacijom promijenila spol.  Eddie Redmayne utjelovio je mladu hrabru ženu/muškarca, a film je upakirao režiser popularnog filma iz 2012. godine Les Miserables. Ova biografska drama prikazana na venecijanskom filmskom festivalu i još jednom je istaknuo talent ove mlade glumice. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više