Search

5 najboljih uloga Judea Lawa

5 najboljih uloga Judea Lawa

Sretan rođendan!


Image: Promo,
Getty Images

Neodoljiv i talentiran gospodin Law danas je navršio 43 godine, a mi smo izdvojili neke od najupečatljivijih uloga koje su obilježile njegovu karijeru

Engleski glumac Jude Law svoju karijeru započeo je u kasnim 80-im godinama, a nakon nekoliko neuspješnih filmskih uloga njegova je karijera krenula uzlaznom putanjom. Nakon odličnog filma "Gattaca" uslijedile su uspješne uloge poput one u filmu "Talentirani gospodin Ripley" i "Studengora" za koje je bio nominiran za Oscara. Osim filmskih uloga okušao se i na kazališnim daskama, gdje je za svoju izvedbu Hamleta osvojio nagradu Tony. Dosljedan svakoj ulozi, ovaj glumac šarmantnog izgleda uvijek ostavlja jak dojam. Danas slavi 43. rođendan, a mi smo izdvojili neke od najvrućih uloga koje je odigrao tijekom svoje karijere. 

1. "Talentirani gospodin Ripley" (1999.) 

Tko god je pogledao ovaj film ne može osporiti fantastičnu ulogu Dickieja Greenleafa koji je žrtva poremećenog uma gospodina Ripleya. Savršeno je utjelovio portret razmaženog bogataša kojem u životu nije ništa nedostajalo, sve dok nije upoznao novog prijatelja. Sjajan!

2. "Umjetna inteligencija" (2001.) 

Kad se spoje dva vrhunska umjetnika, Steven Spielberg i Stanley Kubrick, nemoguće je da film bude običan. Jude Law tumači lik Gigola Joea, robota koji u druženju s dječakom Davidom shvaća da svako stvorenje upravo dobra djela čine vrijednim življenja, ljubavi i posjedovanja duše. Dirljiv.

3. "Bliski odnosi" (2004.) 

Netipična ljubavna priča u kojoj Jude glumi pisca Dana željnog pažnje i bliskosti, baš kao i ostatak glumačke postave koju čine Natalie Portman u ulozi striptizete Alice s kojom je Dan u ljubavnom odnosu. Stvar se dodatno zakomplicira kada se zagleda u fotografkinju kojoj je teško odoljeti, a koja je također u ljubavnoj vezi s drugim muškarcem. Na pomalo psihotičan način Dan pokušava pomiriti svoje želje i osjećaje. Napet i beskompromisan.

4. Noći boje borovnice (2007.) 

U ulozi voditelja kafića, Jeremy upoznaje mladu Elizabeth, koju u filmu tumači Norah Jones, i otkriva joj kako je njezin dečko viđen u društvu neke druge žene. Slomljena Elizabeth na putu ozdravljenja kontinuirano šalje pisma Jeremyju u kojima mu opisuje svoja duhovna otkrivenja. Romantični Jeremy kreće u potragu za njom iz silne želje da joj se približi, ali ona je već miljama daleko. Sjetan i emotivan. 

5. "Sherlock Holmes" (2009.) 

U režiji Guyja Ritchieja i s pomno odabranim glumcima ovaj film volimo iz nekoliko razloga. Prvi je ljubav prema detektivu, druga je upravo Guy Ritchie, a treća je – Jude Law. Uz bok glavnoj ulozi, koju je preuzeo Robert Downey. Jr, glumi njegovog saveznika od povjerenja i hvata zločince svih vrsta, oslanjajući se na svoju jedinstvenu moć zapažanja i zadivljujuću vještinu. Moćan, odmjeren i jako privlačan. A i brk mu dobro stoji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više