Search

5 najiščekivanijih premijera sa 65. Berlinalea

5 najiščekivanijih premijera sa 65. Berlinalea

Bogati filmski izbor

Image: buro247.ru

Danas, 5. veljače počinje 65. Međunarodni filmski festival u Berlinu koji će ponuditi pregršt filmova, a mi vam donosimo top 5 filmova na koje valja obratiti posebnu pažnju

Žiri ovogodišnjeg Berlinalea čine Audrey Tautou, Matthew Weiner, Bong Joon-ho, Claudia Llosa, Daniel Bruehl, Martha De Laurentiis, a predvodi ih Darren Aronofsky. U utrci za Zlatnog medvjeda ističe se i nekoliko najvećih redatelja koji su za svoje projekte angažirali neke od najvećih filmskih zvijezda današnjice, a mi vam donosimo 5 filmova na koje valja obratiti posebnu pažnju.

5 najiščekivanijih premijera sa 65. Berlinalea (фото 1)

"Pod električeskimi oblakami" (Pod električnim oblacima), redatelj Aleksej German ml. (Rusija, Poljska, Ukrajina)

Glume: Merab Ninidze, Čulpan Hamatova, Lui Frank

U natjecateljski program Berlinalea film Alekseja Germana ml. bila je uvrštena i prije nego što je dovršena montaža filma. Realizacija filma trajala je više od pet godina. Radnja filma "Pod električeskimi oblakami" vodi nas dvije godine u budućnost u kojoj se čovječanstvo nalazi na rubu rata, a mi pratimo priče glavnih likova koji su okarakterizirani kao "suvišni ljudi", motiv koji se često proteže u ruskoj umjetnosti.

5 najiščekivanijih premijera sa 65. Berlinalea (фото 2)

"Queen of the Desert", redatelj Werner Herzog (SAD, Maroko)

Glume: Nicole Kidman, James Franco, Robert Pattinson, Damian Lewis

Film prati život britanske špijunke, avanturistkinje, arheologinje i političarke Gertrude Bell koju glumi Nicole Kidman, dok se Robert Pattinson pojavljuje u ulozi Lawrencea od Arabije.

5 najiščekivanijih premijera sa 65. Berlinalea (фото 3)

"Knight of Cups"redatelj Terrence Malick (SAD)

Glume: Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman, Imogen Poots

Redatelj filma "Drvo života" ovaj nam put donosi priču o scenaristu koji pokušava otkriti uzroke niza neobičnih događaja i njegovom odnosu sa ženama. Samozatajni redatelj nije htio otkriti gotovo nijedan detalj svog novog filma, jedino što znamo jest da se radnja događa u Los Angelesu i njezinu osnovnu temu.  

5 najiščekivanijih premijera sa 65. Berlinalea (фото 4)

"Everything Will Be Fine", redatelj Wim Wenders (Njemačka, Kanada, Norveška) - izvan konkurencije

Glume: James Franco, Rachel McAdams, Charlotte Gainsbourg

Wim Wenders, kojemu će biti uručena nagrada za životno djelo, svoje nagrade najradije prikuplja na Filmskom festivalu u Cannesu, ali je svoj novi uradak ipak odlučio najprije predstaviti kod kuće i to izvan konkurencije. Glavni junak, pisac Tomas će, nakon beznačajne svađe s djevojkom, sjesti u automobil i slučajno pregaziti dijete. Taj će događaj ostaviti dubok trag na njega pa će sljedećih 12 godina pokušavati pronaći smisao tog događaja.  

5 najiščekivanijih premijera sa 65. Berlinalea (фото 5)

"Pepeljuga" (Cinderella), redatelj Kenneth Branagh (SAD) - izvan konkurencije 

Glume: Lily James, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter

Još jedna ekranizacija bajke o Pepeljugi na Berlinaleu će biti prikazana izvan konkurencije. Kad redatelj ne može iznenaditi radnjom priče jer svima već odavno poznata, potrebno je oduševiti gledatelje svojim filmskim umijećem. Vidjet ćemo je li to pošlo za rukom dvostrukom dobitniku "Zlatnog lava" Kennethu Branaghu... Njegovi asovi u rukavu su Cate Blanchett u ulozi zle maćehe i Helena Bonham Carter u ulozi dobre vile, dok će Pepeljugu utjeloviti mlada glumica Lily James, zvijezda serije "Downton Abbey".

Ne zaboravimo poželjeti sreću hrvatskom filmu "Piknik" redatelja Jure Pavlovića koji se natječe u natjecateljskom programu Generation 14plus, namijenjenom mlađoj publici, koji tematizira probleme mladih.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više