Search

5 razloga zbog kojih ćete siječanj uglavnom provesti u kinu

5 razloga zbog kojih ćete siječanj uglavnom provesti u kinu

2018. otvaraju dugoočekivane premijere


Image: screenshot

Filmska nova godina počinje odlično jer se u hrvatskim kinodvoranama končano počinju prikazivati filmovi kojima se već dulje vrijeme veselimo...

Za siječanj će mnogi reći kako je "najdosadniji" mjesec u godini. Sve nekako "splasne" što je u jednu ruku dobro, a u jednu loše. No, ako je suditi prema filmskim premijerama koje nas sve redom čekaju u hrvatskim kinodvoranama, ne bismo se složili. Naime, na repertoaru će se u siječnju naći mnogi filmovi kojima se već neko vrijeme veselimo, a sada je konačno stigao trenutak da im se u potpunosti prepustimo i doznamo jesmo li očekivali možda previše ili ne. O kojim je to ambicioznim projektima koje s nestrpljenjem iščekujemo (prema izboru Büro 24/7) provjerite u nastavku...

 

"Sav novac svijeta" (All the Money in the World)

Priča prati mladog 16-godišnjeg Johna Paula Gettyja III (Charlie Plummer) koji je otet, a njegova majka Gail (Michelle Williams) pokušava uvjeriti njegovog djeda, milijardera Gettyja (Christopher Plummer), ujedno najbogatijeg čovjeka na svijetu, da plati otkupninu. Kad stari Getty odbije, otmičari postanu brutalni. U utrci između života i smrti, pitanje je hoće li prevladati ljubav prema unuku ili prema novcu? Redatelj filma je Ridley Scott. 

"Novine" (The Post) 

Radi se o istinitom događaju i aferi "Pentagon Papers", odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine. Radnja je usredotočena na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima. Dvostruki Oscarovac Tom Hanks igrat će ulogu urednika Washington Posta Bena Bradleeja, a trostruka Oscarovka Meryl Streep ulogu glavne izdavačice novina Kay Graham, koja je vodila sudski spor s vladom u trenutku kada je predsjednik SAD-a bio Richard Nixon. Osim njih uloge tumače i Alison Brie, Sarah Paulson, a redatelj je Steven Spielberg. 

"Do posljednjeg daha" (Breathe)

Kada Robinu u 28. godini dijagnosticiraju paralizu, on biva osuđen na bolnički krevet i tek nekoliko mjeseci života. Uz pomoć Dianine braće i revolucionarnog izumitelja Teddyja Halla, Robin i Diana odbijaju ograničiti svoj način života i kreću u borbu za život - odgajajući pri tom svoga sina, putujući i pomažući drugim pacijentima sa sličnom dijagnozom. Uloge tumače Diana Rigg, Claire Foy, Andrew Garfield, a redatelj je Andy Serkis. 

"Velika igra" (Molly’s Game)

Istinita priča o poker princezi, Molly Bloom (Jessica Chastain), koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre cijelo jedno desetljeće. Molly je bila skijašica koja je postala konobarica nakon neuspješne kvalifikacije za Olimpijske igre. Nezadovoljna običnim poslom pokrenula je ilegalnu kockarnicu na tjednoj bazi koju su posjećivali slavni glumci i velike face s Wall Streeta. Njezini igrači su bili filmske zvijezde, poznati sportaši, poslovnjaci i ruska mafija. Molly je uspješno vodila posao sve dok joj usred noći na vrata nisu upali FBI agenti. Jedini saveznik joj je bio njezin odvjetnik Charlie Jaffey, koji je otkrio da je Molly puno više od onoga što se pisalo o njoj. Uloge tumače Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, a redatelj je Aaron Sorkin. 

"Iz ništavila" (In the Fade)

Novi film uglednog redatelja Fatiha Akina pobjednik je ovogodišnjeg Vukovar Film Festivala, osvajač nagrade za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu, njemački kandidat za prestižnu nagradu Oscar, a zaradio je i nominaciju za najbolji strani film za nagradu Zlatni globus. Katjin se život iznenada raspada kada njezin suprug Nuri i sin Rocco pogibaju u bombaškom napadu. Njezini prijatelji i obitelj pokušavaju joj pomoći, a Katja uspijeva organizirati pogreb. Međutim, potraga za zločincima i razlozi koji stoje iza bezosjećajnog ubojstva kompliciraju Katjino bolno žalovanje, te otvaraju rane i dvojbe. Odvjetnik Danilo, Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju dvojici osumnjičenika, mladog para ujedno pripadnicima neonacističke scene. Sudski proces gurnut će Katju do ruba, ali za nju nema alternative jer ona traži pravdu. Uloge tumače Diane Kruger, Denis Moschitto, Johannes Krisch, a redatelj je Faith Akin. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više