Search

6 najzanimljivijih uloga Jareda Letoa

6 najzanimljivijih uloga Jareda Letoa

Zanimljive transformacije


Image: buro247.ru

Redatelj filma "Suicide Squad", David Eyre, objavio je na svom Twitter profilu fotografiju Jareda Letoa sa zelenom kosom. Dok glumac radi na spomenutom filmu u kojem će utjeloviti Jokera, mi se prisjećamo nekih njegovih najzanimljivijih uloga

"Američki psiho"
Snimljen prema romanu Breta Eastona Ellisa u kojem monstruozni psihopat Patrick Bateman (Christian Bale) ubija sve što mu se nađe na putu. Danju je uspješni, moderni biznismen s Wall Streeta, a noću – serijski ubojica koji će vas najprije zavesti pozivom na večeru, a onda vam odsjeći glavu sjekirom. Jared Leto u filmu se pojavljuje tek u drugom planu, ali u jednoj od najupečatljivijih scena. Leto baš poput Balea utjelovljuje uspješnog i vrlo ambicioznog bankara koji uvijek otvoreno govori štogod mu padne na pamet. Međutim, ta ga je osobina naposljetku koštala života jer se psihopat i manijak Bateman naprosto nije slagao s njegovim mišljenjem te ga zbog toga raskomadao sjekirom. 

6 najzanimljivijih uloga Jareda Letoa (фото 1)

"Rekvijem za snove"

Za ulogu narkomana Harryja, Jared Leto ošišao je kosu i smršavio 14 kilograma. Radnja filma redatelja Darrena Aronofskog vrti se oko beznadne ovisnosti o drogi i nemogućnosti izlaska iz začaranog kruga snova o boljem životu i ponovnom povratku drogi. Osim Jareda, u filmu paralelno pratimo još tri žrtve ovisnosti – njegovu majku, djevojku i prijatelja, čiji se snovi vrlo brzo pretvaraju u prah. 

6 najzanimljivijih uloga Jareda Letoa (фото 2)

"Aleksandar Veliki"

Dugokosi Jared u filmu "Aleksandar Veliki" utjelovio je lik vojskovođe i bliskog prijatelja Aleksandra Velikog – Hefestiona. Za Aleksandra Hefestion nije ništa manje važan nego osvojeni imperij pa ih zato često viđamo u zajedno, katkad i u podosta intimnim situacijama, zbog čega se i digla prašina oko filma i pitanja Jaredove seksualnosti. Bilo kako bilo, zgodni je glumac i ovim filmom dokazao da ozbiljno i predano pristupa svome poslu.  

6 najzanimljivijih uloga Jareda Letoa (фото 3)

"Gospodin Nitko"
Stoosamnaestogodišnji gospodin Nemo Nitko iz filozofske drame Jacoa Van Dormalea proživio je nekoliko života u jednom. Barem se tako čini u njegovim sjećanjima, odnosno mogućim životima u kojima ga pratimo na Mars, svjedočimo strašnoj automobilskoj nesreći te zajedno s njim proživljavamo različite ljubavne scenarije.  Film donosi distopijsku priču o čovjeku koji je istovremeno građanin, financijer, fotograf, suprug depresivne žene, kao i desetak drugih društvenih uloga, dok je ustvari Gospodin Nitko. Odličan film koji će vas nagnati na promišljanje o smislu života i vlastite sudbine. 

6 najzanimljivijih uloga Jareda Letoa (фото 4)

"Dobri dileri iz Dallasa"

Za ulogu u filmu "Dobri dileri iz Dallasa" Jared Leto ponovno je skidao kilograme, ovaj put kako bi utjelovio transseksualnu osobu Rayon. Ova mu je uloga priskrbila nagradu Oscar (u kategoriji najbolje sporedne uloge) i priznanje filmskih kritičara, kao i gledatelja. Zajedno s Matthewom McConaugheyjem Leto priča priču o kauboju Ronu Woodroofu koji oboli od AIDS-a. U bolnici se Woodroof (koji je zadrti homofob) upoznaje s Rayonom, koji također boluje od AIDS-a te se ubrzo između njih razvije pravo prijateljstvo. Rayon iznimno cijeni njihovo prijateljstvo te podržava Woodroofa u apsolutno svemu. Za njega čak skida periku te se odijeva u mušku odjeću kako bi došao do lijekova za Woodroofa.  

6 najzanimljivijih uloga Jareda Letoa (фото 5)

"Suicide Squad"

Zahvaljujući stripu "Suicide Squad" Jared Leto pretvorit će se u Jokera – zlikovca koji je poznat ne samo po smicalicama, već i po širokom osmjehu. Odjeven u ljubičasti kostim sa zelenom kosom Jared nalikuje kakvom klaunu. Njegov široki osmjeh imat ćemo priliku vidjeti u kolovozu 2016. godine, kad bi se trebala održati premijera filma. Međutim, na Twitteru su se već pojavili prvi vizuali – Jared Leto sa zelenom kosom, a to znači da uskoro možemo očekivati i prvi trailer filma. 

6 najzanimljivijih uloga Jareda Letoa (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više