Search

8. One Take Film Festival proglasio pobjednika

Film "Osam" Petera Blackburna


Image: PR

Dodjelom Grand Prixa filmu "Osam" (Eight) autora Petera Blackburna u nedjelju navečer svečano je zatvoren osmi One Take Film Festival. Kroz tri dana, u glavnom programu konkurencije, prikazano je 24 naslova iz 13 zemalja svijeta...

Dvadeset kratkometražnih i četiri dugometražna filma borili su se u duhu festivalske forme za jednu festivalsku nagradu, a tročlani žiri u sastavu Ewa Górzna, poljsko-finska umjetnica i pobjednica 7. One Take Film Festivala, Marija Perović, crnogorska filmska i televizijska redateljica te Miroslav Sikavica, hrvatski filmski redatelj jednoglasno su odlučili da Grand Prix One Take Film Festivala 2016. ide filmu "Osam" (Eight) redatelja Petera Blackburna iz Australije.

8. One Take Film Festival proglasio pobjednika (фото 1)
O svom izboru žiri je naveo da debitantski igrani film "Osam" na funkcionalan i moćan način koristi tehniku jednog kadra te minimalistički i vrlo sugestivno priča priču o svakodnevnom intimnom paklu glavne junakinje koja se bori s opsesivno - kompulzivnim poremećajem.

Festival je i ove godine u Zagrebu, osim natjecateljskog, prikazao i bogat popratni filmski i izložbeni program, pa je tako nakon svečane dodjele nagrade publika imala priliku pogledati njemačkog kandidata za Oscara, film "Toni Erdmann" producentice i redateljice Maren Ade. Direktorica festivala Sanja Šamanović zatvorila je osmo izdanje festivala i pozvala autore i publiku na novo filmsko druženje u jednom kadru 2018. godine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više