Traži

8. One Take Film Festival proglasio pobjednika

Film "Osam" Petera Blackburna


Fotografija: PR

Dodjelom Grand Prixa filmu "Osam" (Eight) autora Petera Blackburna u nedjelju navečer svečano je zatvoren osmi One Take Film Festival. Kroz tri dana, u glavnom programu konkurencije, prikazano je 24 naslova iz 13 zemalja svijeta...

Dvadeset kratkometražnih i četiri dugometražna filma borili su se u duhu festivalske forme za jednu festivalsku nagradu, a tročlani žiri u sastavu Ewa Górzna, poljsko-finska umjetnica i pobjednica 7. One Take Film Festivala, Marija Perović, crnogorska filmska i televizijska redateljica te Miroslav Sikavica, hrvatski filmski redatelj jednoglasno su odlučili da Grand Prix One Take Film Festivala 2016. ide filmu "Osam" (Eight) redatelja Petera Blackburna iz Australije.


O svom izboru žiri je naveo da debitantski igrani film "Osam" na funkcionalan i moćan način koristi tehniku jednog kadra te minimalistički i vrlo sugestivno priča priču o svakodnevnom intimnom paklu glavne junakinje koja se bori s opsesivno - kompulzivnim poremećajem.

Festival je i ove godine u Zagrebu, osim natjecateljskog, prikazao i bogat popratni filmski i izložbeni program, pa je tako nakon svečane dodjele nagrade publika imala priliku pogledati njemačkog kandidata za Oscara, film "Toni Erdmann" producentice i redateljice Maren Ade. Direktorica festivala Sanja Šamanović zatvorila je osmo izdanje festivala i pozvala autore i publiku na novo filmsko druženje u jednom kadru 2018. godine.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor