Traži

Ako ste sutra u Hvaru pogledajte \"Tristana i Izoldu\" pod zvijezdama

Ako ste sutra u Hvaru pogledajte "Tristana i Izoldu" pod zvijezdama

Predstava prema romanu Josepha Bédiera premijerno u Hvaru


Fotografija: PR

Na predivnu Ljetnu scenu "Propuh" u Hvaru sutra premijerno stiže predstava "Tristan i Izolda"

Predstavu će premijerno izvesti Dramski studio mladih prema motivima istoimenog romana Josepha Bédiera u dramaturškoj obradi Valentine Galijatović i u režiji mladog, ali već isto tako iskusnog glumca Jure Radnića. U ovoj priči o nemogućoj ljubavi koja nadilazi sve prepreke pa čak i smrt, strastvene i lukave, Tristana i Izoldu utjelovit će Marino Miličić i Rozarija Lasić. Kao Brangijene se pojavljuju Martina Carić, Katarina Karević i  Jelena Mićić. Irsku kraljicu igra Nađa Salom, kralja Marka Elio Salom, a mornare i vojnike Manuel Rajić i Kristijan Tandara.

Suradnici na projektu su kostimograf i modni dizajner Toni Carić - Rico, koreografkinja Anja Đurinović, autor glazbe Tvrtko Hopek te Paolo Tišljarić kao oblikovatelj rasvjete.

Ako ste sutra u Hvaru pogledajte "Tristana i Izoldu" pod zvijezdama (фото 1)

Dramski studio mladih Hvar, osnovan 1994. godine. Hvarski dio studija vodi teatrologinja i dramaturginja Dolores Kolumbić, članica HDDU-a, a zagrebačke studente vodi Jure Radnić, donedavni član studija, a sada glumac i asistent na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Tako se ostvaruje želja svih koji se u Hvaru bave kazalištem i mladima da se stvaraju uvjeti za život najstarijem komunalnom kazalištu u Europi, hvarskom Teatru koji s ovim gradom živi od 1612. godine.

Predstavu možete pogledati 22. i 23. srpnja u 21.30 u sklopu Hvarskog kulturnog ljeta te u repriznim terminima 25. i 26. srpnja u isto vrijeme na Ljetnoj sceni Propuh.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više