Search

Büro 24/7 kazališni prijedlog: Ovaj vikend dame biraju!

Büro 24/7 kazališni prijedlog: Ovaj vikend dame biraju!

Bez obzira na datum i razlog počastite se dobrom predstavom

Urednik: Tina Kovačiček


"Ella i Marilyn", "Kauboji", "Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca 'Ocean more'", "Jazavac"

Jučer smo vam predstavili 'Ženijalni vikend - Kino 8. mart', koji će ovog vikenda u kinima diljem Hrvatske prikazati zanimljive i nagrađivane filmove 'ženske' tematike. Ako ste više kazališni tip ovo je članak za vas. Danas vam donosimo izbor od četiri odlične predstave koje možete pogledati ovog vikenda u Zagrebu. Mislili smo na sve emotivne, ali i one koji se žele dobro nasmijati. Rezervirajte karte i počastite se kulturom na ovaj 'ženski' vikend!

Büro 24/7 kazališni prijedlog: Ovaj vikend dame biraju! (фото 1)

Što: "Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca 'Ocean more'"
Kada: 8. 3. / 20 h
Gdje: Zagrebačko kazalište mladih 

Predstava "Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca 'Ocean more'", u adaptaciji i scenskoj prilagodbi teatrologinje i spisateljice Mani Gotovac, gostuje u nedjelju, 8. ožujka u Zagrebačkom kazalištu mladih. Nakon prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, predstava je premijerno izvedena 29. rujna 2014. u varaždinskom HNK i imala zapažen odjek kod kritike i publike.

Büro 24/7 kazališni prijedlog: Ovaj vikend dame biraju! (фото 2)

Što: svečana 400. izvedba kazališnog hita "Kauboji"
Kada: 6.3. / 20 h
Gdje: Teatar Exit

Prije sedam godina na ovaj dan premijerno je izvedena predstava "Kauboji", koja je ušla u povijest kao jedna od najboljih i najdugovječnijih hrvatskih predstava. U petak će se odigrati jubilarna 400. predstava, stoga ako još niste, svakako je pogledajte. Osam ljudi našli su se zajedno s jednim ciljem: napraviti kaubojsku predstavu. Tih osam likova, osam karaktera pratimo od početka, tj. od audicije pa sve do konačnog proizvoda - premijere. 

Büro 24/7 kazališni prijedlog: Ovaj vikend dame biraju! (фото 3)

Što: "Ella i Marilyn"
Kada: 6. i 7. 3. / 19:30 h
Gdje: Kazalište Komedija

Nakon kraće pauze hvaljeni mjuzikl o dvjema svjetskim divama, jednoj glazbenoj, i jednoj filmskoj, vraća se na pozornicu Komedije. Glazbeno scenska duodrama "Ella i Marilyn", britanske autorice Bonnie Greer, zanimljiva je priča koja portretira dvije velike umjetnice - Ellu Fitzgerald i Marilyn Monroe u doba njihova poznanstva tijekom jednog posebnog tjedna 1955. godine u Americi i sjajnoj izvedbi.

Büro 24/7 kazališni prijedlog: Ovaj vikend dame biraju! (фото 4)

Što: "Jazavac u Kerempuhu"
Kada: 7.3. /  20 h
Gdje: Kazalište Kerempuh

Sjajnu komediju u Satiričkom kazalištu Kerempuh preporučujemo ako se želite dobro nasmijati. Što se dogodilo s "Jazavcem" otkad je njegovo ime izbrisano iz naziva Satiričkog kazališta? Je li se vratio u Kočićevu dramu iz koje je i došao? Mlađe generacije "Jazavca" nikad nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. "Jazavac" je zajednički nazivnik za vrijeme u kojem su određena imena predstavljala opasnost za njihove vlasnike, vrijeme koje bi nam se, ako je ikada otišlo, u skoroj budućnosti moglo vratiti.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više