Traži

Pogledali smo film \"Bird Box\" sa Sandrom Bullock! Evo zašto biste trebali i vi

Pogledali smo film "Bird Box" sa Sandrom Bullock! Evo zašto biste trebali i vi

Napeti triler s elementima hororca


Fotografija: PR

Američki post-apokaliptični film redateljice Susanne Bier i scenarista Erica Heisserera, temeljen prema istoimenoj knjizi iz 2014. godine cijenjenog američkog autora Josha Malermana prije nekoliko dana stigao je na Netflix, a mi smo ga odmah pogledali. Zapravo, riječ je o napetom te jezivom filmskom uratku koji vas od prve do posljednje minute drži prikovanima uz ekran. Pa, ako ste ovih dana u potrazi za nečim takvim "strašnim", ali i u smislu razonode, onda definitivno trebate pogledati "Bird Box". O čemu je zapravo riječ? 

Ukratko i pojednostavljeno, film je to koji nema klasične elemente hororca i koji je u biti kombinacija trilera i horora. Prati Malorie (utjelovljuje je sjajna Sandra Bullock) koja zajedno s dvoje djece mora proći kroz šumu, pa onda i kroz rijeku u čamcu (svi skupa s povezima na očima) kako bi izbjegli nadnaravni entitet koji uzima oblik žrtvinih najvećih strahova i natjera ih da počine samoubojstvo. Ono što je ključno u cijeloj priči jest da svaki trenutak izvan kuće podrazumijeva da osoba mora imati povez preko očiju kako bi preživjela, pa je tako Malorie u svom surovom preživljavanju prisiljena oslanjati se samo na zvuk i svoju snalažljivost i uz sve to voditi dvoje male djece ne bi li stigla na nepoznato odredište gdje je navodno čeka spas. 

Ovo definitivno nije film koji će vas baciti na koljena od oduševljenja, posebice ako ste osoba koja inače prednost daje filmovima s postapokaliptičnom tematikom, s naglaskom na preživljavanje i pritom očekuje puno. No, ono što u filmu neće proći nezapaženo jest Bullock koja je odlično utjelovila svoj lik neustrašive majke s misijom te još jednom dokazala koliko je sjajna glumica. Iako je ona nositeljica filma, nije i jedina koja se u njemu pojavljuje s obzirom na paralelne, ali povezane radnje koje uključuju njezinu sadašnjost i prošlost. Dobrom dojmu filma svakako doprinose i likovi koji s njom dijele nesretnu i zastrašujuću sudbinu, a tumače ih John Malkovich, Sarah Paulson, Trevante Rhodes... Samoj atmosferičnosti i jezivosti posebno doprinosi i glazba za koju su zasluženi veterani Trent Reznor i Atticus Ross, kao i kadrovi te ambijent u koji je radnja uklopljena. 

Iako vam se možda već na prvo čitanje sinopsisa radnja čini kao nešto što je već 1000 puta prožvakano i ekranizirano, "Bird Boxu" svakako trebate dati priliku jer bi vas film ipak mogao ugodno iznenaditi, već utoliko što će vam se dva sata, koliko i traje, činiti kao puno kraći period. Za to vrijeme ne samo da ćete biti napeti nego ćete se procesu gledanja često pokušati zamisliti da ste vi u koži Malorie, odnosno što biste vi u njezinoj situaciji napravili i biste li to sve skupa uopće mogli podnijeti. Ako nas pitate, "Bird Box" je kvalitetan film za vikend razonodu što je za te potrebe i više nego dovoljno! 

Napišite komentar