Search

Pogledali smo film \"Bird Box\" sa Sandrom Bullock! Evo zašto biste trebali i vi

Pogledali smo film "Bird Box" sa Sandrom Bullock! Evo zašto biste trebali i vi

Napeti triler s elementima hororca


Image: PR

Američki post-apokaliptični film redateljice Susanne Bier i scenarista Erica Heisserera, temeljen prema istoimenoj knjizi iz 2014. godine cijenjenog američkog autora Josha Malermana prije nekoliko dana stigao je na Netflix, a mi smo ga odmah pogledali. Zapravo, riječ je o napetom te jezivom filmskom uratku koji vas od prve do posljednje minute drži prikovanima uz ekran. Pa, ako ste ovih dana u potrazi za nečim takvim "strašnim", ali i u smislu razonode, onda definitivno trebate pogledati "Bird Box". O čemu je zapravo riječ? 

Ukratko i pojednostavljeno, film je to koji nema klasične elemente hororca i koji je u biti kombinacija trilera i horora. Prati Malorie (utjelovljuje je sjajna Sandra Bullock) koja zajedno s dvoje djece mora proći kroz šumu, pa onda i kroz rijeku u čamcu (svi skupa s povezima na očima) kako bi izbjegli nadnaravni entitet koji uzima oblik žrtvinih najvećih strahova i natjera ih da počine samoubojstvo. Ono što je ključno u cijeloj priči jest da svaki trenutak izvan kuće podrazumijeva da osoba mora imati povez preko očiju kako bi preživjela, pa je tako Malorie u svom surovom preživljavanju prisiljena oslanjati se samo na zvuk i svoju snalažljivost i uz sve to voditi dvoje male djece ne bi li stigla na nepoznato odredište gdje je navodno čeka spas. 

Pogledali smo film "Bird Box" sa Sandrom Bullock! Evo zašto biste trebali i vi (фото 1)

Ovo definitivno nije film koji će vas baciti na koljena od oduševljenja, posebice ako ste osoba koja inače prednost daje filmovima s postapokaliptičnom tematikom, s naglaskom na preživljavanje i pritom očekuje puno. No, ono što u filmu neće proći nezapaženo jest Bullock koja je odlično utjelovila svoj lik neustrašive majke s misijom te još jednom dokazala koliko je sjajna glumica. Iako je ona nositeljica filma, nije i jedina koja se u njemu pojavljuje s obzirom na paralelne, ali povezane radnje koje uključuju njezinu sadašnjost i prošlost. Dobrom dojmu filma svakako doprinose i likovi koji s njom dijele nesretnu i zastrašujuću sudbinu, a tumače ih John Malkovich, Sarah Paulson, Trevante Rhodes... Samoj atmosferičnosti i jezivosti posebno doprinosi i glazba za koju su zasluženi veterani Trent Reznor i Atticus Ross, kao i kadrovi te ambijent u koji je radnja uklopljena. 

Iako vam se možda već na prvo čitanje sinopsisa radnja čini kao nešto što je već 1000 puta prožvakano i ekranizirano, "Bird Boxu" svakako trebate dati priliku jer bi vas film ipak mogao ugodno iznenaditi, već utoliko što će vam se dva sata, koliko i traje, činiti kao puno kraći period. Za to vrijeme ne samo da ćete biti napeti nego ćete se procesu gledanja često pokušati zamisliti da ste vi u koži Malorie, odnosno što biste vi u njezinoj situaciji napravili i biste li to sve skupa uopće mogli podnijeti. Ako nas pitate, "Bird Box" je kvalitetan film za vikend razonodu što je za te potrebe i više nego dovoljno! 

Pogledali smo film "Bird Box" sa Sandrom Bullock! Evo zašto biste trebali i vi (фото 2)

Leave a comment

više