Search

Büro 24/7 preporučuje: dokumentarac o Janis Joplin

Büro 24/7 preporučuje: dokumentarac o Janis Joplin

"Janis: Little Girl Blue"


Image: PR

Prožet arhivskim snimkama i intervjuima sa zvijezdom, film otkriva pozadinu te ekstrovertirane scenske zvijeri

Večeras u dvorani 4 u zagrebačkom Kaptol centru s početkom u 18 sati na ZagrebDoxu pogledajte biografski dokumentarac o Janis Joplin Janis: Little Girl Blue redateljice Amy Berg. 

Pjevačica Janis Joplin koja je otpjevala hitove poput Me and Bobby McGee i prodala četiri milijuna albuma nakon smrti i danas je uzor brojnim rokericama. Umrla je 1970. godine od predoziranja heroinom u dobi od 27 godina. Ovaj dvosatni film prožet arhivskim snimkama i intervjuima sa zvijezdom, njezinim bendom, prijateljima, bivšim ljubavnicima, članovima obitelji i sestrom Laurom otkriva pozadinu te ekstrovertirane scenske zvijeri. Lajtmotiv čine isječci iz iskrenih osobnih pisama koje je Joplin pisala roditeljima i voljenima, a koje naglas čita kantautorica Cat Power.

Kao dijete su je zlostavljali u školi, a kao tinejdžerica nikada nije pripadala krugu zgodnih djevojaka. U dobi od 17 godina otkrila je svoj specifičan glas. Gledamo njezine nastupe s prvim bendom, ovacije na legendarnom Pop festivalu u Montereyu 1967. i kako je 1970. godine na Woodstocku dovela atmosferu do usijanja. Nažalost, ovisnost o heroinu u stopu je pratila njezin uspjeh i pokazala se smrtonosnom.

Sve informacije o ulaznicama potražite ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više