Search

Cannes 2014.: Top 5 najzanimljivijih filmova u konkurenciji

Cannes 2014.: Top 5 najzanimljivijih filmova u konkurenciji

Danas počinje 67. filmski festival u Cannesu


Danas službeno počinje jedan od najglamuroznijih filmskih festivala - 67. izdanje Filmskog festivala u Cannesu

Festival će otvoriti svečana premijera filma "Grace od Monaka" s Nicole Kidman u glavnoj ulozi koji se čini kao savršena uvertira u glamurozna događanja koja će uslijedit. U glavnom natjecateljskom programu naći će se 18 filmova koji svi pretendiraju na Zlatnu palmu, među njima je mnoštvo poznatih glumaca i redatelja, a mi smo izabrali pet najzanimljivijih naslova koji bi vas mogli zaintrigirati.

Clouds of Sils Maria
Režiser: Olivier Assayas

Cannes 2014.: Top 5 najzanimljivijih filmova u konkurenciji (фото 1)

Drama o poznatoj, ali ne više mladoj glumici (Juliette Binoche) koja se odlučila sastati sa svojom asistenticom (Kristen Stewart) u švicarskom gradiću Sils Maria nakon što ju je mlađa glumica Chloë Grace Moretz zamijenila u remakeu filma koji ju je proslavio.

Maps to the Stars
Režiser: David Cronenberg

Cannes 2014.: Top 5 najzanimljivijih filmova u konkurenciji (фото 2)

Ovo je peti film Davida Cronenberga koji se nalazi u glavnom natjecateljskom programu Cannesa. Hollywoodska satira priča priču o psihoterapeutu Johnu Cusacku i njegovoj disfunkcionalnoj obitelji te najnovijem zadatku - da liječi poznatu glumicu Julianne Moore od noćnih mora u kojoj se pojavljuje njena mrtva majka. Zvjezdani postav filma čine još i Mia Wasikowska, Robert Pattinson i Olivia Williams.

Saint Laurent
Režiser: Bertrand Bonello

Cannes 2014.: Top 5 najzanimljivijih filmova u konkurenciji (фото 3)

Cijeli modni svijet titra od uzbuđenja zbog ekranizacije života Yves Saint Laurenta u čak dva filma. U glavnom natjecateljskom programu festivala u Cannesu nalazi se onaj Bertranda Bonella, s Gaspardom Ullielom u ulozi Yves Saint Laurenta i Leom Seydoux kao njegovom muzom Lou Lou de la Falaise. Film neće samo faktografski prikazati činjenice iz Yvesovog života nego i njegovu umjetničku stranu.

Two Days, One Night
Režiser: Jean-Pierre i Luc Dardenne

Cannes 2014.: Top 5 najzanimljivijih filmova u konkurenciji (фото 4)

Dvostruki vlasnici Zlatne palme vraćaju se Kanski festival s društveno orijentiranom dramom u kojoj glavnu ulogu igra Marion Cotillard. Ona zajedno s mužem pokušava sačuvati posao, ali prvo u vrlo kratkom roku mora uvjeriti svoje kolege da se odreknu bonusa.

Lost River
Režiser: Ryan Gosling

Cannes 2014.: Top 5 najzanimljivijih filmova u konkurenciji (фото 5)
Režiserski prvijenac Ryana Goslinga uključuje zvjezdanu postavu glumaca među kojima i Christinu Hendricks, Saoirse Ronan i Evu Mendes. Priča zapravo graniči s fantastikom kada se samohrana majka i njen sin nađu u magičnom podzemlju nakon sinovog otkrića podvodnog grada. Prvobitni naziv filma bio je "How to Catch a Monster" što je preimenovano u možda pomalo generičan naslov "Lost River". Bez obzira na to, priča zvuči privlačno tako da ćemo po prvi puta moći suditi Ryana Goslinga u ulozi režisera, ne samo glumca.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više