Search

Denis Villeneuve će snimati reboot filmskog klasika \"Dune\"

Denis Villeneuve će snimati reboot filmskog klasika "Dune"

Važna vijest iz filmske industrije


Image: buro247.kz

Iako su nagađanja počela još u prosincu, sada je konačno i službeno potvrđeno kako ćemo gledati još jednu verziju ovog kultnog filma

Važna je ovo vijest za sve fanove SF žanra. Naime, službeno je potvrđeno kako će talentirani francusko-kanadski redatelj Denis Villeneuve, poznat po filmovima "Arrival" i "Sicario" snimati reboot filma "Dune". Vijest je potvrdio i Brian Herbert, sina Franka Herberta, autora istoimene knjige iz 1965. godine. Sve skupa počelo se nagađati još u prosincu, ali sada je konačno jasno kako je riječ o projektu koji za ozbiljno ide u realizaciju. Prava za snimanje još je prošle godine otkupio studio Legendary Pictures, ali detalja je za sada još uvijek jako malo.

Inače, posljednja adaptacija filma "Dune" snimljena je 1984. godine koju je režirao slavni David Lynch. Nakon uspjeha romana, pokušaji da se "Dune" prenese na veliki ekran počeli su još 1971. No, pripreme su zapele još u studijima tijekom sedamdesetih kad su u obzir uzeti redatelji kao što su David Lean, Alejandro Jodorowsky i Ridley Scott. Izvršni producent Dino De Laurentis 1981. je tada konačno angažirao spomenutog Lyncha.

Denis Villeneuve će snimati reboot filmskog klasika "Dune" (фото 1)

Film nije dobro prošao kod kritike, a nije ostvario ni zapaženiji komercijalni uspjeh. Po izlasku projekta redatelj Lynch se distancirao od njega, rekavši kako pod pritiskom producenata i financijera nije mogao zadržati umjetničku kontrolu i odlučiti kakva će biti konačna verzija. No, publika je bila podijeljena u mišljenju oko kvalitete filma, iako je film s vremenom stekao kultni status. Inače, ovo nije sve što možemo uskoro očekivati od Villeneuvea jer upravo on stoji i iza nadolazećeg reboota filma "Blade Runner" koji se premijerno očekuje u listopadu ove godine, a u kojem će uloge ostvariti Harrison Ford i Ryan Gosling.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više