Traži

Dodijeljeni Zlatni globusi: doznajte tko je sve imao razloga za slavlje

Dodijeljeni Zlatni globusi: doznajte tko je sve imao razloga za slavlje

Oscarovska groznica službeno može početi


Fotografija: buro247.ua

Sinoć su u Los Angelesu dodijeljene tradicionalne filmske nagrade Zlatni globus, druge najznačajnije odmah iza Oscara. Svečana 76. ceremonija Zlatnih globusa održala se u The Beverly Hilton hotelu, a domaćini su bili Sandra Oh i Andy Samberg. 

Kada govorimo o pobjednicima, najviše razloga za slavlje imala je ekipa filma "Bohemian Rhapsody" koji je pobijedio u kategoriji najboljeg filma, dok je glavni protagonist filma kojeg utjelovljuje Rami Malek dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu Freddyja Mercuryja. U kategoriji najbolje glumice slavila je Glenn Close za svoju ulogu u filmu "The Wife". U kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla pobjedu je odnio "Green Book", dok je najboljim glumcem u dramskoj komediji ili mjuziklu proglašen Christian Bale ("Vice"), a Olivia Colman najboljom za film "The Favourite". 

U kategoriji najboljeg redatelja pobjedu je odnio Alfonso Cuarón za svoj mega uradak, film "Roma", a nagrada za najbolji scenarij otišla je trojcu Nicku Vallelongu, Brianu Currieju, Peteru Farrellyju za "Green Book". U kategoriji najbolje originalne pjesme slavila je Lady Gaga zajedno s Markom Ronsonm, Anthonyjem Rossomandom, Andrewom Wyattom za pjesmu "Shallow" iz filma "Star Is Born". Cijeli popis nominiranih i pobjednika možete pogledati na službenoj stranici Zlatnih globusa, a sada s pravom možemo konstatirati i kako je upravo započela oscarovska groznica.

 

više