Search

Dokumentarac o najvažnijem godišnjem modnom partyju Anne Wintour

"The First Monday in May"


Image: buro247.ru

Nakon filma "September Issue" u kojem smo doznali kako izgleda priprema najopsežnijeg izdanja časopisa Vogue, onog rujanskog, ponovno ćemo zaviriti iza kulisa glavnog američkog modnog časopisa. Kako nastaje najvažniji modni party – Met Gala?

Stiže nam novi dokumentarni film koji će nam otkriti što se krije iza kulisa američkog Voguea i opsežne pripreme jednog od najvažnijih modnih događanja godine – Met Gale – najveće modne zabave u režiji Anne Wintour. Godišnja gala zabava tradicionalno se održava početkom svibnja, točnije prvog svibanjskog ponedjeljka u muzeju Metropolitan pa odatle i inspiracija za naslov dokumentarnog filma – The First Monday in May. Ključna osoba koja stoji iza organizacije i glavni domaćin je, naravno, Anna Wintour, a novi će nam dokumentarac otkriti kolika moć leži u rukama ove vladarice mode, od odlučivanja o tome tko se smije pojaviti na raskošnoj zabavi do rasporeda sjedenja gostiju, od kojih većinu čini svjetska celebrity krema.

U filmu se uz Annu Wintour pojavljuju, između ostalih, John Galliano i Karl Lagerfeld koji će pojasniti poveznicu između mode i umjetnosti, ali i brojna poznata lica iz svijeta glazbe i filma poput Rihanne, Justina Biebera, Sare Jessice Parker i brojnih drugih koji nas redovito oduševljavaju svojim modnim izborima.  

Premijera filma The First Monday in May održat će se na filmskom festivalu Tribeca 13. travnja ove godine.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više