Search

Dokumentarni film koji je zaintrigirao javnost

Dokumentarni film koji je zaintrigirao javnost

"Naslovnica" Silvane Menđušić stiže u nezavisna kina

BURO.


Image: PR

Mlada žena i glumica u potrazi za vlastitim identitetom izvan svijeta lažnog glamura i slike koju o njoj stvaraju mediji, konačno je odlučila učiniti nešto važno, ne za druge, već za sebe. Film bilježi nekoliko trenutaka u kojima ona donosi odluku...

U subotu, 11. listopada dokumentarni film "Naslovnica" Silvane Menđušić kreće u redovnu distribuciju u zagrebačkim kinima. Film će od 11. listopada igrati u Dokukinu (KIC), od 12. listopada u kinu Metropolis (MSU) te od 13. listopada u Art kinu Grič. Nakon Zagreba, film će krajem listopada zaigrati u nezavisnim kinima u nekoliko ostalih hrvatskih gradova.

Dokumentarni film koji je zaintrigirao javnost (фото 1)
Naslovnica je nastajala tijekom dvije godine u Splitu, a bilježi niz trenutaka u životu mlade, tragično preminule glumice Dolores Lambaše. Hrvatska je 2013. ušla u petu godinu recesije, dosegla rekordnu nezaposlenost i priključila se EU, a ustavnu definiciju braka donijela je konzervativna većina. U toj 2013. godini najčitanija vijest na hrvatskim portalima bila je ona o njezinoj smrti. Krećući se između stvarnosti i fikcije, kamere bilježe i rijetke trenutke iskrenosti u kojima ta zaigrana mlada žena i talentirana glumica koja je snažno željela da je javnost voli, progovara o vlastitim strahovima i očekivanjima te promišlja svoj intenzivan odnos s medijima i odlučuje nešto promijeniti.

Dokumentarni film koji je zaintrigirao javnost (фото 2)
U jednom dosta grubom dijalogu u filmu, suočena s pitanjem može li ona uopće izaći na scenu sama i držati tristo ljudi sat vremena pozornima, Dolores nije ništa odgovorila. Ovaj film predstavlja mali napor autorskog tima da pokaže da ona to može i da joj se na neki način omogući da posljednji put procvjeta na velikom platnu.
Film je u veljači 2014. premijerno prikazan na ZagrebDoxu, a publika je na njega reagirala s puno emocija, dok je ljetos prikazan na Liburnija Film Festivalu u Ičićima, gdje je također veoma toplo primljen.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više