Search

Doznali smo jer nas je jako zanimalo! Evo što nam donosi jesen u kinu Europa

Doznali smo jer nas je jako zanimalo! Evo što nam donosi jesen u kinu Europa

Bogata filmska sezona kojoj se jako veselimo


Image: PR

Jeseni se veselimo iz više razloga, a jedan je vezan uz novu filmsku sezonu i uz sve naslove koje iščekujemo, a koje ćemo moći gledati u omiljenom zagrebačkom kinu Europa. S obzirom na to da smo sad već i malo nestrpljivi, iako jesen kalendarski još nije počela, ali se sve polako zahuktalo, odlučili smo doznati čemu se sve to možemo veseliti, bilo da je riječ o filmovima, festivalima ili pak nekim srodnim popratnim događanjima. 

Doznali smo jer nas je jako zanimalo! Evo što nam donosi jesen u kinu Europa (фото 1)

Za početak, uz nagrađivani "Fokstrot" jesenska programska shema donosi još nekoliko filmskih favorita! Od 9. rujna na programu su islandska crnohumorna komedija "Kucni u drvo" i gorko-slatka priča o odrastanju "Laponska krv", a od 13. rujna gledat ćemo belgijsku kriminalističku dramu "Vjernost".

Dobitnik nagrade LUX "Laponska krv" je gorko-slatka priča o odrastanju u Švedskoj 1930-ih. Elle Marja i njezina sestra Njenna žive u obitelji Saama, naroda koji njeguje vlastite tradicije i način života. Kada ih pošalju u internat njih dvije suočit će se s rasizmom švedskog društva koje ih percipira kao inferiorne i drukčije, a dvije djevojčice na dijametralno suprotne načine nose se s diskriminacijom.

Doznali smo jer nas je jako zanimalo! Evo što nam donosi jesen u kinu Europa (фото 2)

Islandska crnohumorna komedija s elementima trilera "Kucni u drvo" prikazana je na uglednim međunarodnim festivalima uključujući Toronto i Veneciju, a portretira život u predgrađu i loše susjedske odnose. Dva bračna para sukobe se zbog drveta koje se nalazi u dvorištu Inge i Baldvina, a koje stvara preveliku sjenu na imanju Konrada i Eybjorg. Površna svađa ubrzo izmakne svakoj kontroli uz istovremeno zastrašujuće i urnebesne posljedice. 

Doznali smo jer nas je jako zanimalo! Evo što nam donosi jesen u kinu Europa (фото 3)

Belgijska kriminalistička drama "Vjernost" redatelja Michaëla R. Roskama prati pak romansu između automobilske trkačice Bibi i slatkorječivog pljačkaša Gigija. Adèle Exarchopoulos (zvijezda filma 'Adelin život') je Bibi, glamurozna automobilska trkačica, a Matthias Schoenaerts FB page je Gigi, slatkorječivi mladić koji svima govori da se bavi uvozom i izvozom automobila. Tijekom jedne utrke Gigi se do ušiju zaljubljuje u Bibi i njih dvoje počinju se viđati, ali Gigi skriva tajnu: njegovi "poslovni putovi" u inozemstvo zapravo su odlasci u pljačke banaka. Bibi uskoro naslućuje da nešto nije u redu te ga moli da prestane pa joj Gigi daje klasično holivudsko obećanje: samo još jedan posao.

Uz navedene naslove jesenska shema kina Europa tek počinje, a bit će nadopunjena omiljenim događanjima kao što su Kinolektira, Tjedan češkog i slovačkog filma, Fil(m)harmonija, Dan neovisnih kina, i naravno, 16. Zagreb Film Festival koji će se održati od 11. do 18. studenog… Kako biste bili u toku, svakako pratite njihov službeni Facebook page. Vidimo se u Europi! 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više