Search

Eddie Redmayne postaje transseksualac

Eddie Redmayne postaje transseksualac

Za potrebe filma "The Danish Girl"

Image: buro247.kz

Talentirani Eddie Redmayne, koji je na nedavnoj dodjeli Oscara nagrađen zlatnim kipićem za sjajno odigranu ulogu fizičara Stephena Hawkinga, u novom filmu pojavljuje se u ulozi prve transseksualne osobe Einara Wegenera

Redmayne će u novom filmu utjeloviti prvog muškarca u povijesti koji je odlučio promijeniti spol. Umjetnik Einer Wegener koji je živio i djelovao početkom 20. stoljeća u Danskoj, u jednom je trenutku odlučio uvesti neke promjene u svoj život i umjesto bavljenja umjetnošću počeo je svojoj supruzi i umjetnici Gerdi Wegener pozirati u ženskoj odjeći. To mu se toliko svidjelo da je s vremenom počeo i u ostalim prilikama nositi žensku odjeću i ljudima se predstavljati kao Lili Elbe, sestra svoje supruge Gerde. Godine 1930. Einer se odlučio podvrgnuti operaciji promjene spola u Njemačkoj, ali je već sljedeće godine umro od posljedica operacije.

Film u kojem će Eddie Redmayne utjeloviti prvu transseksualnu osobu u povijesti nosit će naziv "The Danish Girl", a na internetu se pojavio prvi kadar iz filma.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više