Search

Četiri filma zbog kojih se jako veselimo listopadu

Četiri filma zbog kojih se jako veselimo listopadu

U hrvatskim kinodvoranama


Image: screenshot

Kino sezona opasno se zahuktava, a već nam listopad donosi niz dugo očekivanih premijera od kojih su očekivanja prilično velika...

Jesen itekako ima svoju neku čar. Vrijeme tada sve više počinjemo provoditi u zatvorenim prostorima, a kino nam postaje omiljena destinacija za vikend, ali i tjednu razonodu. Svi oni filmski projekti o kojima smo već nekoliko mjeseci pisali i najavljivali ih, konačno stižu i u hrvatske kino dvorane. Tim povodom mi smo odabrali četiri filma kojima se jako veselimo, a koji s prikazivanjem počinju već s prvim danima listopada. O kojim je to ambicioznim i perspektivnim uradcima cijenjenih redatelja riječ, doznajte u nastavku...

 

"Blade Runner 2049"
Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleški policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina… Uloge tumače još Jared Leto, Robin Wright, a redatelj je Denis Villeneuve.


"Stronger"

Jake Gyllenhaal tumači preživjelog Jeffa Baumana, koji je u eksploziji izgubio obje noge, ali ne i volju za životom. Bauman se probudio 16. travnja 2013. godine bez nogu. Samo trideset sati prije, bio je okružen masom ljudi na cilju Bostonskog maratona. Prva bomba mu je otišla pod noge dok je čekao da njegova djevojka utrči u cilj. Kada se probudio nekoliko sati nakon operacije, nije mogao pričati, već je na papir napisao: "Vidio sam ga. Gledao je u mene." Dok se u isto vrijeme morao prilagoditi novom životu bez nogu, Jeff je pomagao policiji uhvatiti počinitelja. Sa svojom partnericom Erin Hurley, koja je trčala taj maraton, odlučan je pomoći policiji da otkriju tko je odgovoran za napad. U filmu glume još Tatiana Maslany, Clancy Brown, a režiju ove biografske drame potpisuje David Gordon Green.


"The Snowman"

Dolaskom jeseni u grad, vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime u zadnjem desetljeću. Istragu preuzima detektiv Harry Hole, koji se kao glavni junak pojavljuje u mnogim romanima jednog od najuspješnijih svjetskih pisaca Jo Nesboa. "The Snowman" (Snjegović) je sedmi roman u nizu o detektivu Holeu kojeg je utjelovio Michael Fassbenderu. Detektiv Hole u Snjegoviću pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan kad u Oslu padne prvi snijeg. Uz pomoć mlade talentirane kolegice (Rebecca Ferguson), desetljeće stare slučajeve povezuju s novim ubojstvom te otkrivaju da za hvatanje ubojice imaju vremena samo do prvog sljedećeg snijega. Glavnu žensku ulogu tumači Rebecca Ferguson, a tu su još Charlotte Gainsbourg i oskarovac J. K. Simmons. Redatelj filma je Tomas Alfredson.


"Mother!"

Majka (Jennifer Lawrence) i On (Javier Bardem) žive naoko idiličnim životom u skrivenom raju. No, njihova veza dolazi na kušnju kada u njihov dom nepozvani dođu muškarac (Ed Harris) i žena (Michelle Pfeiffer). Kucanje na vrata prekida njihovo spokojno postojanje i kako sve više gostiju stiže, majka je prisiljena preispitati sve što zna o ljubavi, predanosti i žrtvi. Režiju ovog psihološkog trilera i hororca o kojem trenutno svi pričaju potpisuje Darren Aronofsky.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više