Search

Film Bobe Jelčića \"Sam samcat\" imat će hrvatsku premijeru na Zagreb Film Festivalu

Film Bobe Jelčića "Sam samcat" imat će hrvatsku premijeru na Zagreb Film Festivalu

13. studenog u 21 sat


Image: Nikola Predović

Nakon svjetske premijere na Sarajevo Film Festivalu, film redatelja Bobe Jelčića o odnosu oca i kćeri poslije raspada obitelji svoju hrvatsku premijeru imat će u Zagrebu jer se "Sam samcat" vraća kući. Iako je ovo točno s obzirom na mjesto radnje, njegova je priča uistinu univerzalna. Naime, filmsko ostvarenje nagrađivanog redatelja Bobe Jelčića bavi se tematikom i predobro poznatom u današnjem svijetu - raspadom i otuđenjem obitelji i borbom tzv. malog čovjeka sa sustavom, iz koje rijetko izlazi kao pobjednik. Na Zagreb Film Festivalu "Sam samcat" bit će prikazan u utorak, 13. studenog u 21 h, a nakon uspjeha u Sarajevu mnogi ne sumnjaju da će ga i zagrebačka publika odlično prihvatiti.

Film Bobe Jelčića "Sam samcat" imat će hrvatsku premijeru na Zagreb Film Festivalu (фото 1)

Priča filma prati emotivne borbe glavnog lika Marka, oca koji se nakon razvoda braka trudi zadržati kakve-takve obrise obitelji i osigurati što više vremena sa sedmogodišnjom kćeri Leom, koja je dodijeljena majci na skrbništvo. Životne nepravde, borba za kćer sa zakonom koji nije na njegovoj strani i nemilosrdna birokracija koja je često sama sebi svrha izazovi su koji dovode glavnog lika na sam rub izdržljivosti te propituju slične svakodnevne situacije. Film je nadahnut i osobnim iskustvom redatelja, koji mu je želio udahnuti što više realističnosti, a odličnu glumačku postavu čine Rakan Rushaidat, Predrag "Miki" Manojlović, Snježana Sinovčić, Vanessa Glođo, Jagoda Kralj, Nina Erak Svrtan, Jadranka Đokić, Lea Breyer i brojna druga ugledna glumačka imena.

Film Bobe Jelčića "Sam samcat" imat će hrvatsku premijeru na Zagreb Film Festivalu (фото 2)

Bobo Jelčić ujedno je i scenarist filma, a pomoćnik redatelja je Radivoje Andrić. Producentica filma je Zdenka Gold, s kojom je Jelčić već sudjelovao na snimanju "Obrane i zaštite". Direktor fotografije je Erol Zubčević, montažer Vlado Gojun, dizajner zvuka Ranko Pauković, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Katarina Zaninović, a majstorica maske je Tina Jesenković. Film proizvodi Spiritus Movens, razvoj scenarija podržali su Hrvatski audiovizualni centar, dok je proizvodnju filma podržao Hrvatski audiovizualni centar i Fondacija za kinematografiju - Sarajevo. Stoga, navratite ovog utorka na Zagreb Film Festival te sami ili u dobrom društvu otkrijte "Samog samcatog". 

Film Bobe Jelčića "Sam samcat" imat će hrvatsku premijeru na Zagreb Film Festivalu (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više