Traži

BURO. izbor: najbolji božićni filmovi s dozom romantike

BURO. izbor: najbolji božićni filmovi s dozom romantike

"Love Actually", "The Holiday", "Happy Christmas"...

Tekst: E.G.


Fotografija: Screenshot

Postoje neki filmski naslovi koji imaju gotovo zadano vrijeme prikazivanja. Ako se radnja odvija u vrijeme Božića, a ulice su prepune snijega, možete biti sigurni da ga nećete poželjeti gledati u bilo koje drugo vrijeme osim tada, niti će se on prikazivati na televiziji. Takvi filmovi su nam svima dobro poznati; donose toplu obiteljsku atmosferu, idilične priče i lijepe prizore, a na kraju se sve uvijek dobro završi. U nastavku vam donosimo prijedloge nekih poznatih i manje poznatih filmskih naslova kojima se rado vraćamo u vrijeme blagdana, a u sebi sadrže i dozu romantike kojoj malo tko može odoljeti.

Love Actually

Vrlo vjerojatno jedan od najpopularnijih blagdanskih filmova uopće. Snimljen je prije više od desetljeća, ali baš svake godine smo jednako oduševljeni što smo ga zatekli na televizijskom programu. Ova humorna drama donosi nekoliko različitih te naizgled nepovezanih priča, a svaka se koncentrira oko ljubavi, bilo da se radi o potrazi za ljubavlju, nemogućoj ljubavi ili pak ljubavi koja je došla na kušnju. ''Love Actually'' je jednostavan film velike kvalitete i jakih glumačkih imena, koji će se gotovo sigurno svidjeti svima.

The Holiday

Kad se na istom projektu okupe imena poput Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Lawa i Jacka Blacka, znate da možete očekivati zabavu čija je kvaliteta na razini. Ovaj šarmantni film govori o nužnim promjenama u našim životima te novim početcima koje nekad i predugo odgađamo. Cameron Diaz i Kate Winslet tumače žene koje su imale mnoštvo problema u privatnom životu, pa se za praznike odlučuju prijaviti na stranicu za zamjenu domova te otići u novu zemlju i probati nešto potpuno drugačije od uobičajenog.

The Family Stone

Iako netipično blagdanski film, ispunjava sve potrebne kriterije. Donosi priču o obiteljskom okupljanju povodom blagdana, a progovara i o svim slojevitostima obiteljskih odnosa. U glavnim su ulogama Sarah Jessica Parker, Diane Keaton i Claire Danes, a film donosi priču o konzervativnoj poduzetnici koja odlazi na blagdanski ručak kod obitelji svog partnera, koji ispada dijametralno suprotno od svega na što je ona naviknula.

Happy Christmas

Ovaj film nikako ne spada u poznatije božićne filmove, dijelom zbog toga što je relativno nedavno snimljen, a dijelom i zbog nešto drugačijeg zapleta kojeg donosi. U glavnim se ulogama pojavljuju Anna Kendrick, Mark Webber i Lena Dunham, a film donosi priču o sazrijevanju. Glavna junakinja Jenny (Kendrick) se nakon prekida s dečkom, odluči preseliti kod svoje prijateljice koja živi s partnerom i djetetom, a unatoč lošem početku, to će je iskustvo naučiti važnim lekcijama o odgovornosti.

It's a Wonderful Life

Na svakom se popisu omiljenih filmova mora naći i jedno klasično djelo, a mi smo se odlučili za ovaj kultni naslov. Film snimljen davne 1946. donosi prekrasnu priču koju uvijek možete pogledati još jednom. Vjerujemo da je priča većini dobro poznata, no za slučaj da se netko nikada nije susreo s ovim filmom, ukratko ćemo je predstaviti. Radnja prati potištenog i očajnog poslovnog čovjeka koje ne vidi smisao svog života, no pojavljuje se anđeo koji će mu pokazati kako bi svijet izgledao da se on nikada nije rodio.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više