Traži

Film koji osvaja svjetske kino blagajne od danas u hrvatskim kinima

Film koji osvaja svjetske kino blagajne od danas u hrvatskim kinima

"Nesalomljivi" u režiji Angeline Jolie

BURO.


Fotografija: PR

Film čiju režiju potpisuje slavna Angelina Jolie je u prva dva tjedna prikazivanja u američkim kinima zaradio 87 milijuna dolara

"Nesalomljivi "je biografska drama o iznimnom sportašu i heroju Louisu Zamperiniju koji je tijekom Drugog svjetskog rata preživio pad aviona zajedno s dvojicom kolega zrakoplovaca te proveo 47 dana u Tihom oceanu nakon čega ih je pronašla japanska ratna mornarica i odvela u zarobljenički kamp. Ova istinita priča o nesalomljivosti ljudskoga duha temeljena je na istoimenom svjetskom bestselleru Laure Hillenbrand.

Film koji osvaja svjetske kino blagajne od danas u hrvatskim kinima (фото 1)

Angelina Jolie koja potpisuje režiju i dio produkcije filma "Nesalomljivi," odlučila je ispričati dirljivu priču o čovjeku koji je slavljen kao olimpijac i ratni junak. U filmu pratimo njegov život od bezbrižnog mladića do ratnog junaka i zarobljenika, koji je postao simbol nade naciji upletenoj u globalni sukob. Njegova je priča samo odlomak u romanu o braći po oružju koja su se borila kako bi preokrenula povijest 20. stoljeća i putu od tragedije do trijumfa koji na najbolji način pokazuje što znači boriti se i naći put iz tame do svjetla.

Film koji osvaja svjetske kino blagajne od danas u hrvatskim kinima (фото 2)

Kad je preminuo 2. srpnja 2014. u 97. godini života, Louie Zamperini ispraćen je uz velike počasti kao pravi američki junak. Njegova priča jedna je od onih koje nadahnjuju te jedna od onih koje je naprosto teško spoznati u punoj veličini. Očaj prevladan nesalomljivom voljom i vjerom u iskupljenje i dalje su poruka koja daje nadu milijunima nadahnutima njegovim putovanjem. Film stiže u Cinestar kina diljem Hrvatske danas, 8. siječnja, a u nastavku pogledajte službeni trailer filma kojeg mnogi s nestrpljenjem iščekuju.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više