Search

Film \"Ti mene nosiš\" ušao u utrku za europskog Oscara

Film "Ti mene nosiš" ušao u utrku za europskog Oscara

Još jedan hrvatski film na listi


Image: HAVC

Uz nagrađivani igrani film Dalibora Matanića "Zvizdan" te manjinsku koprodukciju Vuka Ršumovića "Ničije dijete" u natjecanje za 'europskog Oscara' ušao je i debitantski dugometražni film Ivone Juke "Ti mene nosiš"

Film "Ti mene nosiš" jedan je od četiri naslova koji su u 'utrku' za nominacije za 28. Europske filmske nagrade popularno nazvane 'europski Oscar' ušli naknadno. Inače, Europska filmska akademija nedavno je objavila selekcijsku listu najboljih ovogodišnjih europskih ostvarenja, među kojima su odsad tri hrvatska filma.

U sveukupno 21 kategoriji, među kojima i one za najbolji europski film, redatelja, scenarista, glumicu, glumca, EFA svake godine nagrađuje najbolja dostignuća europske kinematografije. Tako će narednih tjedana više od tri tisuće članova Akademije glasovati za nominacije u spomenutih pet kategorija. Svi filmovi sa selekcijske liste imaju i mogućnost osvajanja nagrada u kategorijama najbolje kamere, montaže, scenografije, kostimografije, glazbe, oblikovanja zvuka. Odluku o nagradama u spomenutim kategorijama bez prethodnih nominacija donijet će specijalni sedmeročlani žiri.

Nominacije za 28. Europske filmske nagrade bit će objavljene 7. studenog na filmskom festivalu u Sevilli u Španjolskoj, dok će se svečana dodjela nagrada održati 12. prosinca u Berlinu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više