Search

Filmovi koje ćemo konačno moći pogledati i koje smo jedva dočekali!

Filmovi koje ćemo konačno moći pogledati i koje smo jedva dočekali!

Na popisu su i dva hrvatska naslova


Image: screenshot

Osim već dobro poznatih holivudskih blockbustera kao što su "Dolazak", "Zločesti Djed Mraz 2", "Tajna veza"... i dva hrvatska naslova konačno ćemo moći pogledati - "Goran" i "Sve najbolje"

Tijekom cijele godine smo vas o njima izvještavali, predstavljali teasere i trailere te ostale zanimljivosti vezane uz redatelje, glumce i trivije, a sada se bliži i njihovo premijerno prikazivanje koje smo jedva dočekali, pa krenimo redom i u nastavku doznajte što i zašto pogledati do kraja godine na velikom platnu...

 

"Dolazak" (Arrival)
Radnja ovog znanstveno-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak izvanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Sveukupno dvanaest letjelica sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta. Američka vojska uskoro regrutira doktoricu Louise Banks (Adams), najbolju prevoditeljicu u svijetu, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja (Renner) otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu... Redatelj filma je Denis Villeneuve.

"Tajna veza" (Allied)
Casablanca 1942. godine, saveznički obavještajni agent Max Vatan (Pitt), preuzima identitet supruga špijunke francuskog pokreta otpora, Marianne Beausejour (Marion Cotillard), koja radi na tajnom zadatku unutar zgrade Francuske vlade. Max se polako zaljubljuje u Marianne te oboje odlučuju prestati sa špijunskim poslom nakon opasne misije u Sjevernoj Africi. Nakon misije se vjenčaju i vode miran život u Engleskoj. Idila traje sve dok Max ne bude upozoren da žena za koju se oženio skriva svoju mračnu tajnu. Redatelj filma je Robert Zemeckis.

"Zločesti Djed Mraz 2" (Bad Santa 2)
Iritantni djedica koji pije alkohol, psuje i pljačka trgovačke centre se vraća u velikom stilu. Billy Bob Thornton ponovno u ulozi mrzovoljnog Djeda Mraza, uz naravno Tonyja Coxa (patuljak Marcus) i Bretta Kellyja (klinac). Ekipi se pridružila i Kathy Bates koju ćemo gledati u ulozi Thorntonove majke i Christina Hendricks u ulozi žene koja ima fetiš na Djedicu… Redatelj je Mark Waters.

"Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda" (Rogue One: A Star Wars Story)
Pobunjenici kreću na misiju krađe nacrta za Zvijezdu smrti. Film pod nazivom "Rogue One: Priča iz ratova zvijezda" bit će prvi film koji se događa u poznatom svijetu Ratova zvijezda, no neće biti dio sage. Radnja filma "Rogue One" događa se nešto poslije zbivanja u filmu "Osveta Sitha", a prije "Nove nade". Skupina pobunjenika pokušava ukrasti planove za novo oružje Carstva - Zvijezdu smrti. Film je režirao Gareth Edwards, a glume Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Jiang Wen i Forest Whitaker.

"Assassin’s Creed"
U filmu pratimo Calluma Lyncha (Fassbender), koji putem nove genetske tehnologije dobije sjećanja svojeg pretka Aguilara, u 15. stoljeću u Španjolskoj. Nakon otkrića da potječe iz tajnog društva plaćenih ubojica, Asasina, Callum krene uništavati zlu organizaciju Templara koji ugrožavaju današnji svijet. Redatelj filma je Justin Kurzel.

"Putnici" (Passengers)
Tijekom rutinskog putovanja kroz svemir koje ih vodi prema novom domu, dvoje putnika bude se devedeset godina prerano, nakon što se brod pokvari. Uskoro se Jim (Chris Pratt) i Aurora (Jennifer Lawrence) suoče sa činjenicom da će ostatak života provesti na brodu gdje će uživati u svim blagodatima koje su ikada mogli zamisliti, a nedugo potom pojavljuju se i uzajamne simpatije... Sve dok ne otkriju da se brod nalazi u smrtonosnoj opasnosti. Režiju potpisuje Morten Tyldum.

"Sve najbolje"
Slastičarka Verica, operna pjevačica Brankica i Španjolac Martin glavni su junaci ove filmske priče koja tematizira osamljenost i potragu za ljubavlju. Uz njih, pratit ćemo i dvije medicinske sestre koje puno razmišljaju o muškarcima, jednog poljoprivrednika vrlo neobičnih poljoprivrednih talenata, jednu bolesnu ženu neobične seksualne orijentacije, ličioca koji jako voli sve "zgodne ženske" i promatrati kako će slučajan niz okolnosti ispreplesti njihove sudbine i nerješive situacije učiniti rješivima. Malo je vjerojatno da veliku ulogu u tome može odigrati grupica žohara, juha od cikle i jedna operna arija, ali će u ovoj priči biti baš tako. Redateljica filma je Snježana Tribuson.

"Goran"
Jedino što Goran u životu želi je brinuti se za svoju slijepu ženu Linu. Međutim, ljudi oko njega kroje mu život po vlastitim idejama i time dovode u pitanje njegov jednostavan i bezbrižan život. Karakteri, stavovi i uvjerenja sukobljavaju se u idiličnom okruženju snijegom zametenog Gorskog Kotara. Idila se pretvara u noćnu moru, a sedam života biva nepovratno uništeno. Redatelj filma je Nevio Marasović.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više