Search

Filmovi koji će vas odvesti na odmor u bajkovite europske krajeve!

Filmovi koji će vas odvesti na odmor u bajkovite europske krajeve!

Kada ih pogledate poželjet ćete rezervirati putovanje


Image: buro247.ru,
screenshot

Nekada nam jednostavno treba da mentalno pobjegnemo iz gradskog sivila i odemo na neka ljepša, sunčanija i bajkovitija mjesta... Ako ste u potrazi za opuštanjem, donosimo vam prijedloge onih filmova koji će vas odvesti na čarobna mjesta gdje biste se sigurno odmorili!

Iako je zima ove godine iznenađujuće sunčana, ipak je zima. Moramo obavljati svoje obaveze i odmora nema još "ni na mapi". Stoga smo primorani pronalaziti različite načine za mentalni bijeg i opuštanje. Jedan od načina je svakako gledanje filmova, a mi smo odabrali nekoliko onih, koji bi vas mogli potaknuti da rezervirate karte za neplanirani odmor!

1. "Vicky Christina Barcelona", Španjolska (2008)

Filmovi koji će vas odvesti na odmor u bajkovite europske krajeve! (фото 1)

Romantična komedija koja prati putovanje dviju prijateljica, koje su odlučile provesti ljeto u Barceloni, film je Woodyja Allena koji vas natjera da planirate svoj odmor upravo u Španjolskoj. Osim što je sama priča prepuna neočekivanih obrata, strasti - jednako koliko i ljubavi, kompleksnih odnosa među likovima, ona nam pruža i puno uvida u samu španjolsku kulturu. Iz vizuala na kojima je konstruiran, scene nam pokazuju sve ljepote Barcelone, Ovieda, španjolske dokolice i tjera nas da se u nju zaljubimo htjeli mi to ili ne. Sve nam pruža priliku za bijeg u čarobne allenovske slike i zamišljamo kako se nalazimo upravo tamo i započinjemo svoju ljetnu avanturu.

2. "A Good Year", Francuska (2006)

Filmovi koji će vas odvesti na odmor u bajkovite europske krajeve! (фото 2)

Russell Crowe i Marion Cotillard vode nas na prekrasno putovanje kroz jug Francuske, koji je prepun vinograda, malih mjesta s domaćom kuhinjom i aromatičnim vinima. Ovo nije samo puka romantična priča o ljubavi, ovo je svojevrsni povratak svojim "korijenima", koji govori o tome kako se neke stvari u životu ne bi trebale uzimati "zdravo za gotovo". Ako želite otići na jedno putovanje seoskim krajevima, ovaj film je svakako za vas.

3. "Claire's Knee", francuske Alpe (1970)

Filmovi koji će vas odvesti na odmor u bajkovite europske krajeve! (фото 3)

Ovo je peti film francuskog redatelja Erica Romera iz njegovog ciklusa "Six Moral Tales", o već ostarjelom diplomatu Jeromeu koji se napokon odluči skrasiti. No, ubrzo nakon svog vjenčanja susreće djevojku iz svoje mladosti,  spisateljicu Auroru, koja živi u izoliranoj vili u Alpama. Upoznaje ga sa svojim kćerkama, ali jedino o čemu Jerome može razmišljati jest kako da takne mladu i lijepu Claire. Ovaj film nas vodi na putovanje kroz francuske Alpe i donosi nam kompliciranu i neočekivanu ljubavnu priču.

4. "Call me by Your Name", Sjeverna Italija (2017)

Filmovi koji će vas odvesti na odmor u bajkovite europske krajeve! (фото 4)

Dirljiva priča o ljubavi između mladog Elia (Timothée Chalamet) i asistenta njegova oca Olivera (Armie Hammer). 17-godišnji Elio provodi svoje ljeto u Italiji s roditelja i sve prolazi idilično dok on ispunjava vrijeme čitajući, plivajući, šetajući s mladom Marcelom. Međutim, sve se mijenja kada na scenu nastupi Oliver s kojim Elio ostvari nevjerojatnu povezanost i ljubav. Redatelj Luca Guadagnino dodatno je uljepšao film prekrasnim pejsažima i ležernim dijalozima.

5. "Mamma Mia!", Grčka (2008)

Filmovi koji će vas odvesti na odmor u bajkovite europske krajeve! (фото 5)

Mjuzikl koji nam je svima poznat, ove godine dobiva svoj nastavak - a mi smo osobito ponosni što su ga snimali upravo na ljepotama našeg Jadrana. Kako biste se pripremili i osvježili pamćenje za novi nastavak - ili ga jednostavno prvi put gledate - pogledajte ponovo ovaj šarmantan film i otplovite u bezbrižan svijet gdje vladaju plavetnila Grčke i pjesme neponovljive Abbe.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više