Search

Filmovi zbog kojih smo jedva dočekali svibanj

Filmovi zbog kojih smo jedva dočekali svibanj

Što se nudi u kino dvoranama

Image: screenshot

Svibanj nam donosi niz sjajnih filmskih ostvarenja koje smo jedva čekali pogledati na velikom platnu, a mi preporučujemo dvije drame te dva SF-a

Svibanj je jedan od onih mjeseci koji nam u kino dvorane donosi niz dugoočekivanih filmskih projekata čiji smo razvoj već neko vrijeme pratili. S obzirom na to da je svibanjski kino program poprilično raznovrstan, mi smo izdvojili dvije drame i dva SF-a koje bi svakako preporučili za gledanje. Tu je prije svega "The Circle" s Emom Watson i Tomom Hanksom, onda "Alien: Covenant" od sjajnog redatelja Ridleyja Scotta, a ne bi vam smjeli promaknuti ni filmovi "100 metros" te "The Unknown Girl". O kakvim je uradcima točno riječ, tko glumi i naravno traileri kao uvertira, sve skupa čeka vas u nastavku... 


"The Circle"

Riječ je o SF filmu snimljenom prema svjetskom bestselleru, a obrađuje temu morala u bliskoj budućnosti. U prvom redu su prikazane posljedice tehnologije u odnosu na želju pojedinca da bude prisutan u svijetu u kojem je moć izjednačena s brojem online sljedbenika. James Ponsoldt donosi nam slojevitu priču o Mae Holland (Emma Watson), mladoj djevojci ustrajnoj da ostvari karijeru u informatičkom svijetu. Pridružuje se tehnološkoj i socijalnoj nemani, tvrtki The Circle, gdje vrlo brzo dokazuje svoju vrijednost i uspinje se u hijerarhiji kompanije. Uloge tumače još Tom Hanks, Bill Paxton, Karen Gillan, John Boyega, a redatelj je James Ponsoldt.


"Alien: Covenant"

Dugoočekivani SF film neponovljivog redatelja Ridleyja Scotta konačno ćemo moći pogledati na velikom platnu. U fokusu radnje ovog spektakla je posada broda Covenant, na putu prema drugoj strani galaktike, gdje otkrivaju ono za što misle da je nepoznati raj, ali je to zapravo mračan i opasan svijet. Međutim, kada otkriju mračnu tajnu koju skriva nepoznati svijet, morat će isplanirati put za bijeg. U glavnim ulogama ćemo gledati nominiranog za nagradu Oscar, Michaela Fassbendera, Katherine Waterston, Billyja Crudupa, Dannyja McBridea, Demiána Bichira te mnoge druge.


"100 metros"

Riječ je o drami, komediji koja se bavi Ramónom kojem je dijagnosticirana multipla skleroza (MS) u tridesetima. Liječnik mu kaže da će jedva moći hodati, a kamoli trčati. Usprkos dijagnozi, Ramon odluči sudjelovati na ultimativnom sportskom izazovu i najtežoj utrci na svijetu - Ironman triatlonu: 42 km trčanja, 3,8 km plivanja and 180 km bicikliranja. Uloge tumače Dani Rovira, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez, a redatelj je Marcel Barrena.


"The Unknown Girl"

U pitanju je francusko-belgijska drama čiji su redatelji Jean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne. Naime, jedne noći nakon što odluči zatvoriti ordinaciju, mlada doktorica Jenny začuje zvono na vratima no, ne otvori ih. Sljedećeg dana policija je izvijesti da je u blizini njene ordinacije nađena mrtva žena. Uloge tumače Adele Haenel, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više