Search

HNK završava sezonu zanimljivim programom na otvorenom

HNK završava sezonu zanimljivim programom na otvorenom

Završni događaj akcije "HNK u vašem kvartu"


Image: HNK PR

Veliki tulum u ponedjeljak, 29. lipnja, ispred zagrebačkog HNK

Nakon što su proteklih tjedana ansambli Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu obišli šest zagrebačkih kvartova upoznavajući građane s programom i radom umjetnika opere, drame i baleta HNK, u ponedjeljak, 29. lipnja, održat će se završna svečanost na Trgu maršala Tita kojom će se ujedno ispratiti stara i predstaviti nova sezona 2015./2016. Program započinje u 18 sati nastupom baleta na zapadnoj pozornici smještenoj na travnjaku između zgrade kazališta i Muzeja za umjetnost i obrt, te se nastavlja ispred zgrade HNK gdje će nastupiti operni solisti Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Kristina Anđelka Đopar (sopran), Damir Kačar (tenor) te Ljubomir Puškarić (tenor).

Drama HNK predstavit će se glazbenim brojevima iz predstave "Razbojnici" koju izvode glumci Iva Mihalić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Damir Markovina, Kristijan Potočki i Luka Dragić te bubnjar Damir Raček, član Orkestra HNK. Svečanost će voditi glumci Jadranka Đokić, Dušan Bućan i Dora Lipovčan.

HNK završava sezonu zanimljivim programom na otvorenom (фото 1)

Istovremeno će se u zgradi naše najveće kazališne kuće u 19:30 sati održati Simfonijski gypsy jazz koncert na kojem će kao solisti nastupiti Florin Niculescu na violini, Hugo Lippi, Steeve Laffont i Mate Matišić na gitari, Jurica Štelma na kontrabasu te orkestar opere HNK u Zagrebu kojim dirigira maestro Alan Bjelinski. U sklopu svečanog koncerta bit će dodijeljene godišnje nagrade za najveća umjetnička postignuća u protekloj sezoni, Mila Dimitrijević za najbolje glumačke kreacije, nagrada Marijana Radev i Vladimir Ruždjak za najbolja pjevačka dostignuća, te nagrade Ana Roje i Oskar Harmoš za najbolje baletne kreacije.

HNK završava sezonu zanimljivim programom na otvorenom (фото 2)

Program na otvorenom je besplatan za građane, a da ova večer neće biti namijenjena isključivo ljubiteljima opere, drame ili baleta potvrđuje i nastup DJ-a Frenkija koji će posjetitelje zabavljati od 21:30 na prostoru ispred kazališta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više